От осем години за първи път със заповед на министъра

...
От осем години за първи път със заповед на министъра
Коментари Харесай

Дигитализират 100-те национални туристически обекта

" От осем години за първи път със заповед на министъра на младежта и спорта България има национално показана организация в региона на спортно-туристическата активност.

Една вест, която ни прави извънредно горди и в това време ни задължава да бъдем извънредно виновни в идващите години, тъй че да създадем българския планински туризъм в един от водещите браншове на България и в нашата стопанска система ".

Това съобщи ръководителят на Българския туристически съюз (БТС) Венцислав Венев, представен от БГНЕС.

Венев разяснява още, че БТС е организация с извънредно необятен обсег и има разнородни посоки на активност. Той разясни, че измежду направленията, с които се занимава Съюза са опазването на здравето, предварителната защита, както и профилактика на обществото. Венев добави, че друго направление е просветителната част -

образоват младото потомство на същински национализъм, както и планинските спасители и водачи.

Той разгласи, че годишно сред 25 000-30 000 души се включват в придвижването 100-те национални туристически обекта, а техните упоритости са те да станат 250 000 - 300 000 хиляди на година като по думите му това ще стане с дигитализиране на 100-те национални туристически обекта.

Венев посочи, че хартиената брошура също ще може да се употребява. " Надявам се през септември да имаме сложени печати в цифровата брошура ", уточни той.

" Всички проблеми, които касаят планинския туризъм, могат и би следвало да се вземат решение по метод, организиран в закона, и ние сме тези хора, които сме длъжни и виновни да вършим тази работа ", счита той.

Венев означи още, че с помощта на целенасочените и методични действия, които развива новото управление на Съюза те са съумели да привлекат младежи. Той добави, че ще продължат с самодейностите си и в бъдеще,

като желаят да се възвърне придвижването на младежкия туристически съюз.

Венев разгласи, че Съюзът ще отпразнува своя 128-ми рожден ден на Черни връх. Той посочи, че в честването ще се включи и министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, и предложения всички искащи да се включат.

Проф. Атанас Георгиев, член на УС на БТС, изясни, че даването на статут като национално-спортно туристическа организация е доста значимо, тъй като последният лиценз на Съюза е публикуван през 2013 година " В продължение на 7 години БТС не беше показан като организация ", разясни той.

Васил Николов, член на УС на БТС сподели, че огромният печеливш са техните членове и туристическите сдружения, а Велев добави, че съгласно него най-големият печеливш са българските планинари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР