От Окръжен съд-Враца излязоха с остра позиция за публикация с

...
От Окръжен съд-Враца излязоха с остра позиция за публикация с
Коментари Харесай

Окръжният съд във Враца излезе с остра позиция за публикация с невярно съдържание в Конкурент

От Окръжен съд-Враца излязоха с остра позиция за обява с погрешно наличие в локалния банкрутирал ежедневник " Конкурент ".
На уеб страницата на медията се появиха материали за пуснати на независимост двама души от белослатинското село Търнак, които са привлечени като обвинени за осъществено ликвидиране. Според съда обаче, написаното не дава отговор на истината.
Ето и позицията на Окръжен съд-Враца:
" Колеги, по отношение на информация с погрешно наличие, оповестена през днешния ден в /б.р./ " Конкурент ", сме длъжни да поясним. Не дава отговор на истината поднесената информация, че определението на Окръжен съд – Враца, с което е променена мярката за неотклонение на обвинените Ш. А. и Ф. М. от „ задържане под стража “ в „ парична гаранция “ е протестирано от Окръжна прокуратура – Враца. Определението не е протестирано и е влезнало в законна мощ.
Врачанският областен съд смята за належащо още веднъж да подчертае, че, както това в детайли е разяснено в претекстовете към въпросното определение, законът не позволява мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и „ домакински арест “ да бъдат налагани за период по-дълъг от осем месеца, в случай че в съда е импортиран обвинителен акт. В случая към датата на постановяване на определението, срокът на задържане под стража е бил в края си и друга, по-тежка мярка от „ парична гаранция “, по закон не е била допустима. Към същата дата в Окръжен съд – Враца не е бил импортиран обвинителен акт против двамата обвинени.
Двамата – Ш. А. и Ф. М. - са привлечени в качеството на обвинени от Окръжна прокуратура - Враца за закононарушение по член 115 вр. член 20, алинея 2 от Наказателния кодекс, за това, че на 06.09.2022 година, към 21.00 часа в с.Търнак, в съучастничество като съизвършители, съзнателно са умъртвили М. А. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР