От около десетилетие се говори, че Apple разработва автономна електрическа

...
От около десетилетие се говори, че Apple разработва автономна електрическа
Коментари Харесай

Apple се отказва от плановете си за производство на електрически автомобил

От към десетилетие се приказва, че Apple създава самостоятелна електрическа кола, нещо, което компанията в никакъв случай не е потвърждавала обществено. Сега, съгласно Bloomberg, компанията публично се отхвърля от напъните си да сътвори електрическа кола, решение, което визира близо 2000 чиновници. Компанията е похарчила милиарди долари за проучване и развиване на електрическо транспортно средство.

Според Bloomberg доста от членовете на екипа – наименуван Special Projects Team – който е работил по плана, ще се реалокират в отдела за изкуствен интелект на компанията. Някои обаче ще бъдат изправени пред съкращения. Екипът за специфични планове беше част от плана Titan на изпълнителния шеф на Apple Тим Кук.

„ Това е мъдро и дълго чакано решение “,

сподели Рей Уанг, създател и основен изпълнителен шеф на основаната в Силиконовата котловина консултантска компания Constellation Research, пред BBC.

„ Пазарното търсене на електрически коли не съществува и AI е мястото, където е всичко “, добави той.

Изследователската компания Counterpoint акцентира, че решението е взето, защото пазарът на изкуствен интелект в потребителската електроника се разраства бързо.

„ Предварителните данни демонстрират, че доставките на захранвани с AI смарт телефони ще надвишават 100 милиона единици през 2024 година “, сподели старши анализаторът на компанията Иван Лам.

Counterpoint предвижда, че този брой може да надвиши 500 милиона до 2027 година Търсенето на електрически транспортни средства е спаднало през последния месец, защото разноските за заеми остават високи, което прави пазара все по-конкурентен, до момента в който огромните играчи се пробват да завоюват клиенти.

През последните месеци Ford и General Motors отложиха проектите си за разширение на производството

на електрически транспортни средства. Миналата седмица производителят на електрически камиони Rivian разгласи, че ще редуцира работната си мощ с 10 % и сподели, че няма да усили производството на транспортните си средства тази година.

През януари Tesla предизвести, че растежът на продажбите й ще бъде по-нисък през тази година, в сравнение с през 2023 година Компанията, ръководена от милиардера Илон Мъск, понижава цените на основни пазари по света, в това число Европа и Китай, защото е изправена пред мощна конкуренция от китайски компании като BYD.

 

 

Източник: BBC /Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР