От огромно значение за едно дете е всеки родител да

...
От огромно значение за едно дете е всеки родител да
Коментари Харесай

Вижте защо книгите на Хари Потър са чудесен избор за дете ви

От голямо значение за едно дете е всеки родител да сътвори у него обич към книгите, а това несъмнено се реализира най-лесно с персоналния образец. Когато то вижда, че родителите му четат, вместо да са заровили носове в телефоните си, надлежно и самото дете ще избра книжката, вместо телефона или таблета. Те се учат от нас, попиват всичко и ние сме длъжни да дадем най-хубавото от себе си, с цел да може да бъдем най-хубавият образец за тях.

Има доста детски и младежки книги, които са подобаващи за всевъзможни възрасти, само че е добре преди да поднесем дадена книга на нашето дете, първо ние да сме я прочели и да знаем какво тъкмо написа вътре, дали е подобаваща за нашето дете и дали ще му се хареса.

Една от многото книги, които персонално аз бих дала на своето дете е поредицата за Хари Потър, като несъмнено ще стартира от първата – " ". Тази книга и цялата поредност белязаха няколко генерации деца, в това число и мен и оставиха толкоз дълготраен отпечатък в литературния свят, че се четат и до през днешния ден, а допускам ще е по този начин и отсега нататък. Те се оказаха същински литературни шедьоври на актуалната литература и несъмнено има за какво.

Но за какво тъкмо тази книга? В нея се споделя за едно малко момче, отгледано от родственици, изгубило още като бебе своите родители, което на пръв взор няма вяра за другари, радостно детство или каквито и да е било развлечения, а по-лошото е, че то още не знае какво е любов – майчинска, другарска или каквато и да е друга. Един ден обаче животът му поема в напълно друга посока и то схваща, че е вълшебник и приндлежи на един напълно друг свят от неговия. Там дребното момче открива себе си, открива най-хубавите си другари, които се трансформират в негово семейство, открива един свят, в който напълно умерено и решително може да бъде себе си. И това е единствено началото на приключенията на Хари Потър – момчето, което оживя.

Смея да настоявам, че книгата е в действителност невероятна. С нея съм сигурна, че моето дете доста ще се забавлява, ще развихря въображението си и ще прелита от премеждие в премеждие дружно с Хари и неговите другари.

Книгата обаче не е единствено веселба и вълшебен заклинания, тя учи на доста повече, предава житейски уроци, които от време на време се оказва, че децата възприемат по-добре от своя обичан книжовен воин, от колкото от майка си и татко си.

" Хари Потър и филососфкият камък " не е просто книга за изоставено момче, което открива своя път в живота, тя е и за другарството, само че това другарство, което може да устои на всевъзможни инциденти, в което можеш да си себе си и най-важното, в което другарство си отркил своето същинско семейство. Главните герои в книгата ни демонстрират, че точно тяхната толкоз мощна другарска връзка им оказва помощ, както в хубавите моменти, по този начин и в сложните. Защото дано си признаем, никой човек не може и не трябва да живее самичък, всеки има потребност от другарска ръка, подадена в точния миг.

В книгата, както в множеството сходни, не липсва и злодеят – Лорд Волдеморд. Той е най-големият зложелател на Хари Потър, освен тъй като е умъртвил неговите родители, ами и тъй като той е най-черният и злобен вълшебник в техния свят. Въпреки, че той нанася доста несгоди на Хари и неговите другари, най-после те го побеждават. Това е един превъзходен край за всяко малко дете – да види, че без значение какво се случва, какъв брой е тежко и мъчно, какъв брой е елементарно в това време да се поеме по пътя на неприятните, положителното най-после постоянно побеждава и то тъкмо, тъй като Хари и неговите другари са правилни един на различен, сплотени и са постоянно подготвени на всичко един за различен.

Книгата е толкоз забавна и завладяваща, че съм сигурна, че би станала обичана на всяко дете. Чрез нея то ще се потопи в един друг свят от нашия, свят в който има магии, говорещи картини, летящи метли и доста други магични неща, които ще отключат и развихрят въображението на всяко дете.

Освен това книгата, както и цялата поредност за Хари Потър е написана на напълно наличен книжовен език за всяко подрастващо дете.

Напълно е допустимо Хари да стане най-хубавият другар на всяко дете. И това е в действителност отлично, тъй като обликът на Хари Потър е на едно самоуверено, непретенциозно и доста положително момче, което макар, че е израстнало без родители, имало е тежък живот, цялостен с ограничения и празен от към обич, той е запазил своята същинска човечност. Хари постоянно е подготвен да помогне на другите, държи безпределно доста на своите другари и все пак неприятно, което е претърпял не таи завист и ненавист към света. Това е доста значимо да се означи, тъй като рядко се срещат сходни добродетели у едно 11 годишно дете, особенно минало през тези неща, през които и нашият основен воин.

Определено считам, че " Хари Потър и философският камък ", както и останалите книги от поредицата, са напряко наложителни за всяка детска библиотека. Четейки книгата, всяко дете ще изпита страстите и прекарванията, през които минава Хари. Ще научи, че колкото и ужасно да наподобява всичко постоянно има лъч вяра и човек в никакъв случай не трябва да се отхвърля. Ще разбере, че даже злото да е надвиснало над нас, то е краткотрайно и положителното и любовта, в случай че са искренни, постоянно ще го победят.

" Хари Потър и философският камък " е подобаваща книга за всяка възраст, тъй като всички изброени неща до тук важат с цялостна мощ за всяка възраст, както за дребни, по този начин и за огромни.

В книгата с изключение на всичко това, всяко дете ще види какъв брой е самоуверен Хари, по какъв начин пораства и се трансформира в един в действителност необикновен юноша, на който може да се разчита, който обича околните си, цени скромността, положителното и вътрешната хубост, а това са неща, които е добре всяко дете да научи. Понякога това става доста по-лесно от книгите, от колкото от безкрайните наставнически директиви и препоръки.

Книгата е в действителност доста поучителна, в това време занимателна, забавна и ще донесе същинска приятност на всяко дете. Четейки то ще става още по-любопитно да научи какво се случва във всяка последваща глава с Хари и неговите другари. " Хари Потър и философският камък " е една прелестна книга, която може трайно да възпламени у всяко дете искрицата на любовта към четенето и да го кара да търси още сходни истории сред кориците на някоя книга. А какво по-хубаво от това – детето да е жадно за нова книга, за нови познания и завършения, на които да поеме посредством своето въображение.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР