От общината посочиха, че ще се наблюдават нивата на реките

...
От общината посочиха, че ще се наблюдават нивата на реките
Коментари Харесай

Заради очакваните порои започва наблюдение на реките и общинските язовири край София


От общината показаха, че ще се следят равнищата на реките и общинските язовирите - Мрамор, Мърчаево, Суходол 2, Иваняне 2, Обреща - 1 и 2 и Братинска. Към момента речните равнища са в норма и е обезпечена естествена проводимост на водните количества, няма заплаха от разливи, показаха от общината и допълниха, че са обезпечени свободни водни размери в общинските язовири.

Аварийните екипи на Столична община имат подготвеност да реагират на сигнали и правят обходи на терен, споделиха от общината и допълват, че регионите би трябвало да ревизират положението на речните дерета на съответната територия. Екипите на Столичен инспекторат управляват компаниите, виновни за почистването на улици и булеварди, както и на дъждоприемните шахти.

Почистени са 126 броя речни сектори, към 60 км. реки, по програмата на общината за годишно разчистване на речните корита. Дейностите не престават в девет броя речни сектори, прави се и следващото разчистване на всички водостоци на Южната дъга на Околовръстния път.

През идващото денонощие, под въздействие на преминаващ леден атмосферен фронт, по който ще се образува и партерен циклон, времето ще е динамично. През нощта над по-голямата част от страната ще се заоблачи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР