От Обединение Бъдеще за туризма“ установиха разминаване между нотификацията от

...
От Обединение Бъдеще за туризма“ установиха разминаване между нотификацията от
Коментари Харесай

Бъдеще за туризма установи разминаване при отпускането на държавна помощ на туроператорите

От Обединение „ Бъдеще за туризма “ откриха разминаване сред известието от Европейската комисия за разпределяне на държавна помощ на българските туроператори и министерското разпореждане, което дефинира изискванията и реда за кандидатстване по процедурата.

Трите противоречиви условия липсват в текста от Брюксел, сподели ръководителят на организацията Павлина Илиева.

„ Това е скандално разминаване сред текста на известието и постановлението, което ние към този момент имаме направено от Министерски съвет. В духа на закона, който споделя член 26а, че ще бъдат обезщетени всички клиенти посредством туроператорите, които ще аплайват по невъзстановените суми към тях в резултат на Covid-19. Това споделя и известието, която ние през вчерашния ден получихме особено от министерство на туризма “.

От Oбединение „ Бъдеще за туризъм “ питат кой, по кое време и за какво е подвел министъра на туризма и целият кабинет и ще търсят отговорите на тези въпроси през идващите дни. Постановлението на Министерски съвет трансформира духа на закона, само че той носи и последици, акцентира Павлина Илиева:

„ Постановлението е за възобновяване на суми, които са изгубени от снабдители. По този метод ние ще ощетим и бюджета, тъй като това изискване ни кара нас постоянно счетоводно да ги оформим като загуби, които в никакъв случай няма да възстановим назад към бюджета по този начин, както ни задължава член 26-и “.

От организацията няма да правят отстъпка от позицията си за смяна в министерското разпореждане и упорстват за среща с министър-председателя, като се надяват той да позволи проблема.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР