От някой като Капитан Петко войвода имаме нужда точно сега.

...
От някой като Капитан Петко войвода имаме нужда точно сега.
Коментари Харесай

Екранният Капитан Петко войвода: От такъв човек имаме нужда точно сега


" От някой като Капитан Петко челник имаме потребност тъкмо в този момент. Аз постоянно го изтъквам: " Всичко идва от индивида. Сега няма турчин, който да натиска, само че братята са се хванали гуша за гуша. Защо е по този начин? " И то е по този начин от алчност. Всеки желае да има повече от другия, а това проваля света. " Това важи и за България, и за света. Няма по-актуална обстановка сега от това да се обединим и да действаме като едно, тъй като виждам по какъв начин от ден на ден политиците се пъчат, а дейностите им – никакви. "

Това споделя огромният мъжага на родния Бродуей Васил Михайлов, изиграл емблематичната роля на Капитан Петко челник.

Само преди дни със заупокойна молитва, поднасяне на венци и цветя на гроба на Капитан Петко челник във Варна бе маркирана 123-годишнината от кончината на войводата.

" Ка питан Петко челник ме направи прочут . Знам, че в началото Коста Цонев е бил титуляр за ролята. Мен не ме знаеха още по това време. Но са посочили на Хайтов фотоси от кастингите с разнообразни артисти и той е одобрявал. Когато ме вижда, споделя: " Ей този помак е индивидът! ". Тогава играех доста в театъра и беше тежко. Жена ми водеше дребния наследник на фотоси, че да ме види, да не не помни татко си ", призна Васил Михайлов.

Колкото до това дали има водачи сега като екранния му облик, огромният артист признава: " Там е работата, че нещо мъчно се виждат сходни хора на върха. Имам една обичана имитация от една пиеса на Кольо Русев, там турчинът го споделя на българите: " Вие,българите, три шапки, пет акъла имате ". Или както се споделя - " Всички сме торба акълии, само че няма един-двама индивида, на които да повярваме, че в действителност милеят за страната. В този миг обаче си мисля, че най-главното от всичко е политиците по този начин да вършат нещата, че да не усложняват интернационалното състояние, че чак ме е боязън да си показва какво може да стане. Там, най-горе, в интернационален проект би трябвало да имаме хора, които да не бъркат. Там не трябва да става партийно блъскане, а да бъдем съзнателни и солидарни и единни. Това е значимото ", споделя артистът.

Според него най-важно е на Балканите да не се разделяме, за това милеел и приживе неговият воин. " Ако светът е тръгнал към единство, ние ще се събираме със съседите си, няма да търсим други страни. Но моят Петко челник, в случай че у мен е малко починал, у други хора към момента съществува ", споделя войводата.

И на 84 години Михайлов не има вяра в това, че скоро ще се появят политици, които същински да желаят България да се оправи.

" Демокрацията е ред и ценене на законността, на мнението на другия. В момента никой, даже и самите управници, които основават законите, не ги съблюдават. Значи по тази тематика изобщо няма място за разбор. Те, политиците, са, с цел да основат правила, които и те самите не зачитат. Тогава защо са там? ", пита Петко челник.

Вече на 84 година, артистът легенда продължава да живее с достолепие. Куца, недовижда, задъхва се от безконечния театрален прахуляк, само че си носи болежките изправен. Дори неизменимият му бастун наподобява по-скоро като признак на натрупал опит благородник, в сравнение с обрулен от ориста нашенски пенсионер. Впрочем бастунът е единствено за действителния живот. Не е за поверие, само че на сцената Михайлов не се нуждае от опората му. Излиза и играе като за последно. " Не преговарям нови неща, старите си ми харесват ", безапелационен е екранният Петко челник.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР