От няколко години се наблюдава ускорена трансформация на ритейл сектора,

...
От няколко години се наблюдава ускорена трансформация на ритейл сектора,
Коментари Харесай

BI – задължителна част от арсенала на ритейл сектора в дигиталната ера

От няколко години се следи ускорена промяна на ритейл бранша, а взаимоотношението на потребителите с продуктите и марките към този момент е изцяло друго.
Според изследване на Accenture Interactive клиентите от ден на ден търсят персонализирано преживяване, като 91% са по-склонни да пазарят от марки, които разпознават, помнят и им дават подобаващи предложения и рекомендации. Именно променените привички на клиентите постановат фирмите да се приспособяват, с цел да могат да запазят лидерските си пазарни позиции.
Тайната за триумфа се крие в данните, а какъв по-добър метод те да бъдат събирани, оценени и употребявани с изключение на посредством инструментите за бизнес разбори на данни . Този вид решения заемат все по-важно място в арсенала от бизнес системи на ритейл фирмите и имат капацитета да ги вкарат с бързи темпове в цифровата епоха.
BI платформите дават необятни благоприятни условия за преобразяване на суровите данни в скъпа информация, която да помогне при ръководството на бизнеса и при оправянето с настоящите провокации : от обезпечаването на безпроблемно потребителско преживяване, през възстановяване гъвкавостта на веригата за доставки, до повишение успеваемостта на обслужването във физическите магазини.
Приложенията на системите в търговията на дребно са разнородни, като могат да покриват както единствено някои, по този начин и всички аспекти на бизнеса.
Сред опциите за разбори на този вид решения, които разрешават на ритейл фирмите да са в крайник с темповете на смяна, са:
Анализ на данните от всички канали за продажба – BI разрешава да се обединят данните от всяка система, участваща в ангажирането на потребителите – от привличането до покупката. По този метод компаниите ще могат по-добре да схванат своите клиенти и въздействието на провежданите търговски и маркетинг акции. Анализ на цифровия консуматор и потребителската кошница – Анализът на данните за продажбите от цифровите канали и другите точки за контакт оказват помощ да се понижат незавършените поръчки, да се подтикват продажбите, да се подобрят кръстосаните продажби, както и да се обезпечи изцяло персонализирано преживяване. Видимост на веригата за доставки от край до край и успеваемост на доставчика – Оптимизирането на цялата верига за доставки е от основно значение за гарантирането на безпроблемно потребителско странствуване. От една страна анализът на данните подкрепя обезпечаването на бързи доставки на продуктите, еластичност при рекламациите и ефикасен логистичен развой на връщане на стоките; а от друга способства за поддържане на взаимно преференциални връзки с доставчиците и идентифициране на евентуални опасности, свързани с тях. Ерозия на маржа – Навременният разбор на пониженията и бракуваните артикули разрешават да се избегне ерозията на маржовете, изключително при търговията с пресни храни. Актуалната информация дава опция да се акцентира на отстъпки за артикули с непосредствен период на валидност, с цел да се подтикват продажбите и в оптималната степен да се понижат загубите на фирмите. Други  сценарии за разбор, които разрешават на търговците на дребно да трансформират бизнеса си към водачество в цифровата епоха , могат да бъдат разбор на данните от интернет на нещата, оценка успеваемостта на физическите магазини, потребление на местоположението за премерване на основни индикатори за всеки ритейл бизнес.
Комбинирането на разнообразни видове разбор разрешава на фирмите в бранша да преглеждат задълбочено държанието на клиентите си, да открият нови потоци от доходи, както и да балансират риска и възвръщаемостта.
Според специалистите на консултантската IT компания размерът от данни в ритейл фирмите нараства внушително с всяка година и оправянето с наклонността става все по-трудно без инструмент за сливане, унифициране и разбор на данните, визуализирани по понятен за управлението метод.
С BI система търговците получават точната информация на момента и редуцират доста времето за взимане на осведомени управнически решения , което им дава мощно преимущество в условия на непрекъсната смяна.
Повече за сюжетите за промяна в областта на търговията на дребно можете да прочетете в.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР