От няколко години използваме Механизма за обхват, който цели да

...
От няколко години използваме Механизма за обхват, който цели да
Коментари Харесай

Денков: През последните години над 50 000 деца са върнати в училище

„ От няколко години използваме Механизма за обсег, който цели да върне отпаднали деца от учебната система назад в учебните заведения и да ги задържи там. “

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков след съвещанието на Координационното звено по Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане, включване и попречване на отпадането от просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст.

По думите на премиера през днешния ден министърът на образованието проф. Галин Цоков е показал резултатите от предходните години. Те са посочили, че през последните 6 над 50 000 деца са били арестувани, върнати в просветителната системата, тъй че да продължат образованието си . Денков посочи:

„ Също по този начин показа пред регионалните шефове и другите представители на институциите, които са тук с нас идните дейности, които би трябвало да бъдат изпълнени преди 15 септември, а и след 15 септември, с цел да може този механизъм да работи оптимално дейно. “

„ Тъй като задачата е много сложна нужна е съгласуваност сред МОН, Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи, Агенцията за обществено подкрепяне, ГРАО, Националното съдружие на общините в България, с цел да покажат какво е належащо да образуваме като екипи и по какъв начин тези екипи да работят дружно, тъй че да можем да си свършим работата “ , посочи Денков.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР