От няколко дни Държавната агенция за метрологичен и технически надзор

...
От няколко дни Държавната агенция за метрологичен и технически надзор
Коментари Харесай

Започнаха предпразнични проверки по магазините за пиротехнически средства

От няколко дни Държавната организация за метрологичен и механически контрол прави предпразнични инспекции в магазините за пиротехнически средства.

Според шефа на организацията Мирослав Йотов децата, потърпевши през вчерашния ден от пиратки в Южния парк в София, са ги закупили от нелицензирани магазини или от сергии някъде по улиците.

Едно от децата е с необратима контузия на ръката. Те са се пробвали да извадят барута от няколко пиратки, с цел да създадат по-голям гърмеж. Последвала детонация. Едното момче е ранено съществено – постанова се лекарите да ампутират два от пръстите му.

Предстоят поредност от реконструктивни интервенции, защото положението на палеца към момента е под въпрос, съобщи доцент Людмил Симеонов.

Близо 7% от тестваните пиротехнически произведения са с открити нарушавания. Те се изтеглят от магазини се унищожават.

-->

Според Дима Савова, представител на компания вносител на пиротехнически произведения, не е допустимо от естествена пиратка да има такива съществени пострадвания и да се стигне до отрязване на пръсти.

Тя изясни, че децата пробват всевъзможни хитрости, в това число да стопират възрастни пред магазина и да ги молят да им се купят някакви произведения.

Като цяло случаите с пиротехника в последните години понижават.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР