От Нидал ал-Муграби и Ари РабиновичГАЗА/ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Израелски войници

...
От Нидал ал-Муграби и Ари РабиновичГАЗА/ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Израелски войници
Коментари Харесай

Израелският премиер казва, че опитите за минимизиране на цивилните жертви са „неуспешни“

От Нидал ал-Муграби и Ари Рабинович

ГАЗА/ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Израелски бойци откриха шахта на тунел, употребена от бойци на Хамас в болничното заведение Ал Шифа в Газа, сподели армията, до момента в който Организация на обединените нации изрази угриженост, че няма да бъде доставена помощ на палестинците в петък през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах с Египет.

Армията пусна видео, което сподели, че демонстрира вход в тунел в открита зона на Ал Шифа, най-голямата болница в Газа.

Видеото, което Ройтерс не съумя да ревизира незабавно, демонстрира дълбока дупка в земята, осеяна и заобиколена от бетон, дървени парчета и пясък. Изглежда, че регионът е бил разкопан; на назад във времето се появи булдозер.

Армията сподели, че нейните войски също са разкрили транспортно средство в болничното заведение, съдържащо огромен брой оръжия.

Хамас сподели в изказване късно в четвъртък, че твърди от Пентагона и Държавния департамент на Съединени американски щати, че групата употребява Ал Шифа за военни цели, „ е повтаряне на явно подправен роман, демонстриран от слабите и нелепи изяви на представителя на окупационната войска. “

Съединените щати е убеден в оценката на личните си разследващи организации за дейностите на Хамас в болничното заведение Ал Шифа и няма нито да я показа, нито да я обясни, сподели в четвъртък представителят на Белия дом Джон Кърби.

Двете телекомуникационни компании в Газа споделиха всичко услугите на територията бяха прекратени, защото енергийните доставки бяха изчерпани. Израел отхвърля импорт на горива, заявявайки, че Хамас може да ги употребява за военни цели.

При съществуване на връзки и липса на гориво организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, UNRWA, сподели, че е невероятно да се координират конвоите с камиони с филантропична помощ.

" Ако горивото не влезе, хората ще стартират да умират заради липса на гориво. Точно от по кое време, не знам. Но ще бъде по-скоро, в сравнение с по-късно, " сподели генералният комисар на UNRWA Филип Лазарини.

Късно в четвъртък вечерта нямаше повече информация от фирмите Paltel и Jawwal, чиито интернет, мобилни телефонни и стационарни мрежи останаха неработещи.

< p> Палестинските цивилни поеха тежестта на траялата седмица военна акция на Израел като възмездие за офанзивата на Хамас от 7 октомври, при която съгласно Израел са убити 1200 души, най-вече цивилни.

Здравните управляващи в Газа, считани от Съединените щати за надеждни Нациите споделят, че е доказано, че минимум 11 500 души са убити при израелска бомбардировка и наземна инвазия - повече от 4700 от тях деца.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху беше запитан от американската телевизия CBS News в четвъртък дали убийството на Израел на хиляди палестинци ще подхранят омразата в едно ново потомство.

Нетаняху сподели, че опитите на Израел да сведе до най-малко цивилните жертви са „ несполучливи “ и той упрекна Хамас, че пречи на цивилните да се реалокират на по-безопасни места.

< p> „ Всяка цивилна гибел е покруса. И ние не би трябвало да имаме, тъй като вършим всичко допустимо, с цел да изведем цивилните надалеч от пътя на заплахата, до момента в който Хамас прави всичко, с цел да ги държи в заплаха ", сподели Нетаняху.

" Така че ние изпращаме листовки, (ние) им се обаждаме по мобилните телефони и споделяме: „ напуснете “. И мнозина са напуснали ", добави той.

Началникът на щаба на израелската войска сподели, че Израел е покрай унищожаването на военната система на Хамас в северната част на Ивицата Газа и има признаци, че армията придвижва акцията си в други елементи на анклава от 2,3 милиона души.

Израел популяризира брошури, казващи на цивилните да изоставен четири града в южната част на Газа, региони, за които жителите на Газа преди са били известени, че ще бъдат безвредни.

БОЛНИЦИТЕ В ГАЗА В КЪРПА ГЛОБАЛЕН ДЕБАТ

Израелски публични представители споделиха, че Хамас е държал някои от 240-те заложници, взети от въоръжени мъже на 7 октомври в болничния комплекс.Тялото на жена пленник беше намерено от войските в постройка покрай Ал Шифа в четвъртък, сподели армията.

Военно съоръжение, в това число пушки " Калашников " и реактивни гранати, също бяха открити в постройката, сподели тя.

Human Rights Watch сподели, че лечебните заведения имат специфична отбрана според интернационалното филантропично право.

„ Болниците губят тези отбрани единствено в случай че може да се потвърди, че нездравословни дейности са били осъществени от пространствата “, сподели шефът на Организация на обединените нации на Организация на обединените нации Луис Шарбоно.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Хосеп Борел, при първото си посещаване в Израел след офанзивата на Хамас на 7 октомври, прикани Израел да направи повече, с цел да отбрани цивилните в Газа.

„ Разбирам гнева ви, само че позволете ми да ви помоля да не се изяждате от гняв ", сподели Борел. Израелският външен министър Ели Коен сподели, че Хамас е отговорен освен за нападението от 7 октомври, само че и за настоящето тежко състояние на палестинците в Газа.

(Репортаж от Нидал ал-Муграби, Ари Рабинович и бюрото на Ройтерс; Написано от Грант Маккул; Редактиране от Хауърд Голър и Саймън Камерън-Мур)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР