От незапомнени времена Кипър е свързван по асоциация с Афродита

...
От незапомнени времена Кипър е свързван по асоциация с Афродита
Коментари Харесай

Атлантида се намира между Кипър и Сирия

От незапомнени времена Кипър е свързван по асоциация с Афродита - богинята на любовта, която се е появила от неговите копринени талази. Средиземноморският остров може още веднъж да се възползва от стратегическото си местонахождение, макар че този път посредством отхвърлянето на мит, който с помощта на игривият разум на Платон също по този начин е и една от най-големите загадки: Атлантида.

След близо 10 години ровене в библиотеките, проучване на картите, четене на антични творби и купища океанографски данни, американски откривател счита, че е разкрил мястото на изгубената цивилизация в морето сред Кипър и Сирия, близо до Гърция и Египет, откъдето легендата за Атлантида води произхода си.

" Това е една област, която не е била обсъждана преди, " сподели Робърт Сармаст от офиса си в Лос Анджелис. " Потопената земна маса, която открихме в крайбрежието на Кипър, съответствува с прословутото изложение на Платон за Атлантида съвсем съвършено. "

Атинският мъдрец разказва митологичната империя - " потопена под водата след земетресение " - в два от своите известни разговора, Timaeus и Critias.

 Атлантида се намира сред Кипър и Сирия

Атлантида, споделя той, е цялост от острови, единият от тях е голям. Неговата земя е била " най-хубавата в света... в положение, в тези дни, да изхрани голяма войска ", преди голяма приливна вълна да я наводни преди към 10 000 година прочие Хр.

Търсенето на изгубената земя е безсмъртно като самият мит. През миналото десетилетие, Атлантида е била " забелязана " в горната част на вулкани и на дъното на морета; в намерено море край крайбрежията на Боливия, Турция, Антарктика и Индия.

Изследователят, създател на Откритието за Атлантида: Потресаващото изобретение за о-в Кипър, която ще бъде оповестена в Англия идващия месец, твърди, че е показал местоположението на приказния остров с " невиждана акуратност ".

Използвайки сонарна технология, предоставена от петролна компания, той картографира морското дъно, с цел да се откри, че това, което той споделя, има формата на острова. Водното царство е " съживено " с 3D батиметрични карти и модели, които разказват потъналата земя покрай Кипър.

Ако може да се има вяра на Платон, то тогава има колосални здания, мостове, канали, храмове и артефакти, които се намират в тези води.

" Ако Титаник бе открит на две благи под повърхността на морето, тук става въпрос за по-малко от една миля дълбочина ", сподели Сармаст. " Не е належащо да се прави доста, с цел да се удостовери теорията ни, а и в Средиземно море има малко утаяване. Ако са там, би било много елементарно да се открият останките на цялостен град. "

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР