От него долита боен марш, на екрана се експонират политик,

...
От него долита боен марш, на екрана се експонират политик,
Коментари Харесай

В музея на българската зависимост с брат’чеда Гошо frognews.bg

От него долита военен марш, на екрана се експонират политик, военачалник, властник, кмет – редят пламенни слова за българската самостоятелност. Героичната ни самостоятелност. Появяват се и историци, популярност Богу, да изрекат нещо по-нормално и правилно.

 

На масата стопанката е подредила празнично меню: салата с домати, лук и печени чушки, кьопоолу, таратор, а по средата е тавата с мръвките. Чашки са цялостни с ледена ракия. За децата – кока-кола, в случай че са младежи – може по бира.

 

Чака се какво ще каже главата на фамилията. Не е молитва – това е по филмите. „ Айде наздраве за независимостта. – проехтява гласът на господаря. - Знаете ли какво е туй самостоятелност? Отде ще знаете, все сте забили нос в таблета и телефона… Пък и в учебно заведение ви учат единствено за джендъри... Жено, ма, брат’чеда Гошо нещо закъснява, я го набери, че след това мъчно ще ме стигне с грозданката… “.

 

След минути децата се изнизват в посока на мола.

 

На вратата се звъни – братовчедите са пристигнали. „ Бах маааму, тия бакшиши ни отрязаха главите. Ама с новия закон дето конфискуват главите няма как… “ - реди Гошо до момента в който се настанява от дясната страна на домакина.

 

И се подвигат чашите. Празникът е почнал.

 

И тъй като става дума за музей, да уточня: целият сюжет е изобразен от достоверна конюнктура на панелно жилище и восъчни фигури. Всичко на всичко към 70 квадратни метра, по настоящи цени – 130 хиляди евро в София, в провинцията по-евтинко.

 

Най-пламенните слова за празника се излъчват от представители на триъгълника на властта, събран на бул., кръстен на съветския княз „ Дондуков “, който доста желал да стане княз на България и изрекъл много неприятни думи по адрес на Търновската конституция…

 

Улицата на името на премиера Александър Малинов, чието ръководство и дело са свързани с великия акт на провъзгласяването на независимостта, е нейде в кв. „ Младост “…

 

Един ден на независимостта.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР