Сметките за енергия ще се повишат в началото на 2024 г., гласи прогноза

...
От неделя типичната годишна сметка за енергия ще струва £1834
Коментари Харесай

От неделя типичната годишна сметка за енергия ще струва £1834 - спад от приблизително £200 от - когато влезе таванът на цените за последните три месеца на 2023 г. ефект.

Това е така, защото Ofgem има това, което те класифицират като средна употреба в домакинството. Хората използват по-малко електроенергия, тъй като разходите се повишиха и уредите станаха по-ефективни.

„Семействата ще се борят тази зима“

Регулаторът поставя таван на количеството енергия за единица мощност. Тези ограничения са налице, тъй като цените на едро на петрола и газа паднаха.

Сега, когато цените на едро отново се повишават, прогнозите са по-високи.

Прочетете повече:
Разходи калкулатор: Вижте кои цени са се повишили или понижили
Икономическият растеж на Обединеното кралство е по-голям, отколкото се смяташе досега

Въпреки това от 1 април 2024 г. Cornwall Insight казва, че горната граница на цената отново ще падне до £1819,60 за средното домакинство сметка.

Очаква се по-високи цени от текущите нива да останат до юли 2024 г., когато се очаква средните сметки да бъдат £1781,37. От октомври 2024 г. се прогнозира сметките да бъдат £1825 на година.

Д-р Крейг Лоури, главен консултант в Cornwall Insight, каза: „Въпреки че увеличението е малко, то показва, че не можем просто да приемем, че цените ще продължат спадът им и в крайна сметка да достигнат нива отпреди пандемията.

„Трябва да бъдат въведени политики за справяне с възможната ситуация, при която високите цени на енергията са станали новото нормално.

„Това само като продължим прехода си от изкопаеми горива към сигурни и устойчиви местни енергийни източници, можем да намалим излагането си на такива международни фактори и на свой ред да стабилизираме нашите енергийни цени.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР