От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България смятат мярката

...
От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България смятат мярката
Коментари Харесай

Да разпределим по 2 маски на човек..., питат се личните лекари

От Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България считат мярката за разпределяне на 8000 маски на джипитата за " много закъсняваща и незадоволителна ".

Те разясняват, че от здравното министерство са се свързали с тях, с цел да ги осведомят, че би трябвало да вземат въпросните маски от посочен адрес и по-късно да разпределят сред персоналните лекари.

От НСОЛБ обаче показват, че дребният брой основава усложнения по какъв начин да бъдат разпределени тези маски.

По техни данни към 31 март 2019 година общопрактикуващите лекари у нас са били 4 170, като някои имат по няколко сътрудници. Това значи, че общият брой на тези, които би трябвало да са подсигурени с персонални защитни средства, е най-малко 8 000.

" Така предоставеното количество значи, че всеки от тези 8 000 би трябвало да получи по една маска. Въпросът е по какъв начин да стане това и има ли смисъл ", питат от сдружението. Според тях това обезсмисля безвъзмездността на поддръжката.

От НСОЛБ показват, че евентуално ще изпратят маските единствено в областите в страната, в които досега не са подхванати никакви ограничения в тази посока.

В умозаключение от сдружението молят отношението към тях да бъде променено в позитивна посока, да бъде търсено експертното им мнение в качеството им на хора от предния фронт и думите да се трансфорат в каузи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР