От Националното сдружение на областните болници очакват сеща с новия

...
От Националното сдружение на областните болници очакват сеща с новия
Коментари Харесай

От Сдружението на областните болници искат среща с министър Хинков

От Националното съдружие на регионалните лечебни заведения чакат сеща с новия министър на опазването на здравето проф. Христо Хинков и неговия екип. Това заяви пред БНР ръководителят на сдружението и шеф на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “-Сливен доктор Васислав Петров. Идеята е да бъдат показани проблемите, които стоят пред лечебните заведения.

Д-р Петров акцентира, че най-важният проблем за регионалните лечебни заведения е огромната липса на личен състав, най-много на сестри. „ Младите лекари обаче също заобикалят регионалните лечебни заведения, които не са в София, Пловдив или Варна. Повечето сътрудници от провинцията избират да останат там, където са учили в университетските градове, а при нас идват по-малко сътрудници. Другият проблем е финансирането. За да бъдем ние на пазара, да застанем съществено и да сме конкурентни на частните лечебни заведения, които имат една огромна инвазия към всеки град към този момент в България, ние би трябвало да даваме почтени заплати ”, сподели той.

Д-р Васислав Петров сподели още, че с финансирането, което регионалните лечебни заведения имат до момента, не е ясно дали ще има нарастване на заплатите.

“От предходната година има смяна в закона, където се планува страната да оказва помощ на регионалните лечебни заведения със средства. Тъй като обаче към момента бюджет за тази година, не е ясно какъв брой ще са тези средства. Затова ще желаяме тази среща с министъра, с цел да го срещнем с тези проблеми и да забележим неговото мнение ”, добави доктор Петров.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР