От Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) призоваха здравноосигурените граждани активно да

...
От Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) призоваха здравноосигурените граждани активно да
Коментари Харесай

НЗОК към гражданите: Проверявайте информацията в пациентските си досиета!

От Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) приканиха здравноосигурените жители интензивно да ревизират информацията в пациентските си досиета. Целта е да се усъвършенства успеваемостта на контрола върху изразходването на публичния запас.

Персонализираната осведомителна система съхранява информация за осъществен избор на персонален доктор на всеки жител от 2000 година досега, както и за осъществените и регистрирани за него действия от персоналния доктор, лекарите-специалисти, болничните заведения, лабораториите и аптеките - от 2009 година до момента.

Системата разполага с информация и за осъществените и регистрирани действия от изпълнителите на дентална помощ, както и информация за издадените европейски здравноосигурителни карти.

Всеки здравноосигурен може самичък да управлява дали в здравното му досие е отразена действително получената здравна активност - посредством електронната услуга на интернет страницата на НЗОК.

Медицинските досиета на малолетните могат да бъдат преглеждани от родител/настойник, направил избора на общопрактикуващ доктор на детето.

Данните в досието могат да бъдат тествани посредством Универсален код за достъп, публикуван от НЗОК/РЗОК, посредством Персонален идентификационен код, публикуван от Национална агенция за приходите или благодарение на електронния си автограф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР