От нашия политически театър знаем, че винаги, когато получи удар

...
От нашия политически театър знаем, че винаги, когато получи удар
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Причината за дефицита е лошо бюджетиране на КЕВР за приходната част на този фонд

От нашия политически спектакъл знаем, че постоянно, когато получи удар - в тази ситуация право куме в очи, че е мафия - Империята отвръща на удара. Вчера ан блок целият парламент без ПП-ДБ се упражняваше на гърба на по какъв начин е “източил ” едни милиарди от фонда на енергийната система, отпред с неговия съученик Добрев. И получи цялостен съпорт от две национални малките екрани, които отразиха единствено нападките без отговорите (по Капитал). Няма за какво да желаеме от тези публицисти да знаят кой дава отговор за бюджета на фонда и за какво липсват тези пари, тъй като те имат нежурналистическа задача.

Накратко - повода за недостига е неприятно бюджетиране на КЕВР за приходната част на този фонд. Но вместо да понижи плануваните разноски на топлоцентралите (Топлофикация София и тези на Ковачки), Народното събрание реши да задължи “виновния ” министър на финансите да зареди сметката с наши 1 млрд лв. - които могат да доведат до бюджетен недостиг и по-висока инфлация на прага на еврозоната.

Този акт е в дългата тридесетгодишна традиция кражбите и разхищенията след политически решения да се покриват от данъкоплатците. А енергетиката е черната дупка на българската финансова система и кранче за милиарди за поддържане на клептокрацията. Нейното непосредствено ръководство през енергийна комисия (!) в Народното събрание подхранва и възприятието за безнаказаност и ненаказуемост на политиците в тази комисия. А през днешния ден кеш потоците от тази система имат все по-голямо значение за клептокрацията, поради ударите, която тя понесе с пресъхването на съветското корупционно тресавище на Газпром, Росатом и в този момент Лукойл. И загубата на цялостен надзор върху касичката “магистрали ”.

При подобен огромен бъг във финансовата система защо да проучвам рекомендациите на МВФ за решение на проблемите на бедността и неравенствата?

Няма по какъв начин да наказваме с по-високи налози междинната класа и заможните в светлата стопанска система при подобен захват върху държавните финанси от олигархично-мафиотски структури. Които за няколко минути могат да накарат министъра на финансите да похарчи безпланов в бюджета милиард. Разбира се, с грижа за цената на тока за бедните.

Наглост, двуличие и дебелоочие.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР