От насаждането на страх, че в болниците пациентите ще се

...
От насаждането на страх, че в болниците пациентите ще се
Коментари Харесай

Тревожна новина: Проблеми с потенцията след COVID-19

От насаждането на боязън, че в лечебните заведения пациентите ще се заразят с ковид, в този момент има случаи на онкологични болести в доста напреднал етап.

Само през последната седмица оперирахме трима души – от София, Благоевград и Варна, които бяха с толкоз предплатил карцином на пикочния мехур, че успяхме единствено да го отстраним, без да го заместим с нов. За жал пациентите са млади – сред 40 и 60 година, само че ще останат инвалиди. Това сподели началникът на Клиниката по Урология в " УМБАЛ-Пловдив “ проф. доктор Димитър Шишков.

Професорът напомни, че клиниката е център за заменяне на пикочен мехур и досега тук са осъществени повече от 650 интервенции, при които обхванатият от туморен развой орган е сменен с нов, направен от тънките вътрешности на самия пациент. Преживяемостта на нашите заболели, оперирани на време, е повече от 18-20 години, уточни проф. Шишков.

В този миг обаче уролозите са безсилни, тъй като болните търсят помощ прекомерно късно. " Понякога причина за това е и закъснение в други лечебни заведения. И въпреки диагнозата да е пределно ясна, пациентът не се насочва за хирургично лекуване. Апелирам сътрудниците да пращат на време хората с диагноза карцином, с цел да може да им се окаже пълноценна помощ “, съобщи проф. Шишков. Той посочи, че задържането на болните оказва отрицателно въздействие и при лапароскопските урологични интервенции, тъй като пречи те да бъдат осъществени навреме и се постанова да се вършат отворени интервенции.

Проф. Шишков напомни, че през миналите 2 години, белязани от няколко коронавирус талази, той непрестанно призоваваше хората да не се опасяват да вървят на прегледи и съвещания. Като началник разгласи, че клиниката открива " зелен кулоар “ за съвещания на пациенти и предизвести, че отлагането на прегледа носи само отрицателни последствия.

Две групи последствия при пациенти след преболедуван COVID-19 обособяват в Клиниката по Урология. Едната е растеж на случаите на простатит при мъже, които до този миг не са имали никакви недоволства от простатата.

Другата огромна група пациенти са тези, които имат проблеми с потенцията. Всички към 60 души са споделили, че мъчно реализират сексуален акт и са потърсили помощ при експертите. Тези пациенти се наблюдават от началото на 2022 година, с цел да се обясни какви са последствията от вируса върху половите качества.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР