От началото на юни цените на бензина и дизела са

...
От началото на юни цените на бензина и дизела са
Коментари Харесай

Експерти заговориха за 3 лева цена на бензина

От началото на юни цените на бензина и дизела са се нараснали приблизително с 5-6 стотинки за литър. От седмица насам са в застой, предава Нова тв. Може ли да се чака обаче внезапно повишаване на цените по бензиностанциите?

" Всички стойности са в реда на нещата, естествени и варират в рамките на 70 и 80 $ за барел. Към момента трендът е много променлив, в границите на една седмица има скокове и спадове и в този смисъл не чакам да има някакво отражение на цените на нашите колонки сега ", разяснява Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация.

" Перспективите за понижение на цената на петрола са на дневен ред заради една причина – икономическото закъснение, което се вижда в Китай ", упорства финансовият анализатор Цветослав Цачев. Ако нарастне доларът, специалисти предвиждат леко повишаване на цените на горивата.

" Ще се отрази, може би, в още 5-10 стотинки повишаване, в най-тежкия случай, не повече. До края на годината ", счита Цачев. Светослав Бенчев пък не отхвърля изцяло опцията да стигнат до психическата граница от 3 лв.. " Това може да се случи в идващите 10 години ", отсича той.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР