От началото на войната в страната йеменските бунтовници хуси са

...
От началото на войната в страната йеменските бунтовници хуси са
Коментари Харесай

Хусите хвърлят 30 000 деца-войници във войната в Йемен

От началото на войната в страната йеменските бунтовници хуси са наели над 30 000 деца-войници, оповестиха от Анадолската организация, цитирайки сряда формален представител на държавното управление.

Те са без никакво образование, сподели за Анадолската организация министърът по правата на индивида Мохамед Аскар.

Той акцентира, че даването на филантропична помощ от Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации е отчасти прекратено заради плячкосването от хуси в столицата Сана от 21 юни.

Според него, повече от 850 000 души ще бъдат наранени от прекъсването, той добави, че хусите са употребявали помощта за военни цели.

Почти 100 000 са жертвите на войната в Йемен.

Дълго време формалният брой на Организация на обединените нации бе 10 000 починали. Той обаче от дълго време не е настоящ.

В Йемен от август 2014 година продължава борбата сред държавните сили и хуситските бунтовници. Тя мина към най-активната фаза с нахлуването през март 2015 година на коалиция, водена от Саудитска Арабия.

Милиони цивилни в страната са застрашени от бойните дейности, глада и заболяванията. Организация на обединените нации предизвести по-рано, че 14 млн. души са подложени на апетит, а към 100 000 от тях са деца. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР