От началото на войната през пристанищата Антверпен и Ротердам са

...
От началото на войната през пристанищата Антверпен и Ротердам са
Коментари Харесай

Белга: Милиони тонове руски петрол влизат в Европа чрез трети страни

От началото на войната през пристанищата Антверпен и Ротердам са пристигнали над 7 млн. тона

Ембаргото върху съветския нефт постоянно се заобикаля посредством трети страни като Китай, Индия и Турция. Белгия и Нидерландия са отпред на европейския лист на страните вносителки, които „ изпират “ съветски нефт, написа белгийският вестник „ Де Тейт “ (De Tijd), представен от организация Белга.

След нахлуването на Русия в Украйна, Западът наложи ембарго върху вноса на нефт от Русия и таван на цените на съветския нефт. Но тези страни частично заобикалят личните си наказания посредством трети страни, сочи проучване на финландския „ Център за проучване на силата и чистия въздух “ (CREA). Както европейските страни членки, по този начин и други сътрудници, са внасяли предходната зима петролни артикули, като дизелово гориво и парафин, от пет " перящи " страни. Според буквата на закона обаче, това не е нарушаване на ембаргото.

Веднага след налагането на възбраната за импорт на съветски петрол по море доставките от Китай, Индия, Турция, Обединените арабски емирства и Сингапур за страните, за които важи ценовият таван, внезапно набъбнаха. Тези пет страни се трансфораха в най-големите купувачи на съветски нефт след нахлуването в Украйна, постоянно на по-ниски цени поради западните наказания. През последните месеци петте страни дружно са купували 60-70% от общия експорт на нефт на Русия, до момента в който преди войната тези страни съвсем не са купували съветски нефт.

Европейски Съюз е най-големият покупател на петролни артикули от петорката, като през 12-те месеца след нахлуването в Украйна е закупил малко над 20 млн. тона. Сред тях се открояват Белгия и Нидерландия. От съветската инвазия насам през пристанищата Антверпен и Ротердам са пристигнали над 7 млн. тона. Около една трета от тях са импортирани след налагането на ембаргото и тавана на цените при започване на декември. От всички страни в обединението за ценови таван единствено Австралия, Съединени американски щати и Япония са внесли повече " изпиран " нефт през последните месеци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР