От началото на войната милиони украинци бяха принудени да напуснат

...
От началото на войната милиони украинци бяха принудени да напуснат
Коментари Харесай

Най-големият бежански център в Будапеща може да затвори

От началото на войната милиони украинци бяха принудени да изоставен родината си. Най-големият бежански център в Будапеща, ръководен напълно от доброволци, е изправен пред рецесия, и може да затвори порти в разгара на зимата. Причината е неналичието на средства. 

Този бежански център в Унгария е дал заслон на стотици фамилии, избягали от войната в Украйна.

Кристина напуща Киев по време на бомбардировките. Казва, че престоят и тук хостел й е донесъл малко успокоение.

" Когато живееш в зона на военни дейности, на някакво равнище свикваш с избрани неща, приемаш ги. Но когато дойдеш на несъмнено място, се чувстваш напълно друго, тъй като можеш да планираш седмицата си, месеца си авансово, а в Украйна не е обикновено хората да не могат да възнамеряват даже идващите си часове ", споделя тя.

Най-големият бежански център в Будапеща, ръководен напълно от доброволци, е изправен пред рецесия.

Даренията са намалели и наподобява, че общежитието ще остане отворено едвам доникъде на януари

" Все повече и повече хора идват тук. В Украйна няма отопление, няма електричество, няма работа, тъй че тези, които идват в този момент, са изправени пред голямо предизвикателство, мисля - най-голямото предизвикателство в живота им. Наистина, в действителност желаеме да продължим, да работим най-малко до края на зимата ", споделя Александра Виг.

12-годишният Никита бяга от Украйна дружно с майка си, която е безработна и се опасява, че няма да може да свърже двата края. 

" Чувствам се в сигурност и добре, тук имам другари, интернет, нещо за ястие. И най-важното е, че се усещам в сигурност, над нас няма военни самолети и ракети, няма изстрели, това е най-важното ", споделя той.

Според организацията инфлацията, както и енергийната рецесия са оказали мощно въздействие върху опциите на хората да вършат дарения. 

Ако не стартират да постъпват дарения, неправителствената организация ще би трябвало да затвори обекта
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР