От началото на учебната 2022/2023 година община Главиница осигурява безплатно

...
От началото на учебната 2022/2023 година община Главиница осигурява безплатно
Коментари Харесай

Община Главиница осигурява безплатна храна за всички свои ученици

От началото на образователната 2022/2023 година община Главиница обезпечава гратис хранене за учениците в двете учебни заведения на територията на село Зафирово. Това заяви в профила си в една от обществените мрежи кметът на общината Неждет Джевдет.

По думите му след оповестяването на самодейността децата, които посещават стола на учебното заведение са се нараснали от 160 на 270. Общият брой на учениците, ползващи безвъзмезден обяд, е 410.

Храната се подготвя по личен режим в кухните на образователните заведения, като продуктите се доставят от реализатори, определени след извършена процедура по Закона за публични поръчки.

Предстои да се вкара всекидневен надзор на качеството на предоставяните храни в образователните заведения, детските градини и обществената услуга " Домашен обществен патронаж ", който ще се реализира от длъжностно лице. То ще бъде включено в структурата на общинската администрацията. 

От управлението на общината плануват да вкарат нов режим на работа , който разрешава оповестението на менюто за идващите седем дни.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР