От началото на руската специална операция в Украйна между 2500

...
От началото на руската специална операция в Украйна между 2500
Коментари Харесай

Зеленски се опитва да спаси основния мит на Украйна за конфликта с Русия

От началото на съветската специфична интервенция в Украйна сред 2500 и 3000 украински военнослужещи са починали в страната, а към 10 000 души са ранени. Поне това твърди украинският президент Владимир Зеленски. Реално същинските загуби на ВСУ са в пъти по-сериозни и има редица доказателства за това.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели, че по време на съветската специфична интервенция ВСУ са изгубили към 3000 убити. Още към 10 000 са били ранени и " мъчно е да се каже какъв брой от тях ще оцелеят ". Зеленски се затрудни да назове броя на цивилните жертви, базирайки се на неналичието на информация от „ блокираните “ територии на юг и изток. По-рано, на 12 март Зеленски приказва за загубите. Тогава той сподели, че „ у нас са починали към 1300 военни “.

В Украйна точните данни за загубите се приравняват с военната загадка. Руското министерство на защитата даде разнообразни числа. Както сподели заместник-началникът на Генералния щаб на въоръжените сили генерал-полковник Сергей Рудской в края на март, от 24 февруари общите загуби на въоръжените сили на Украйна възлизат на към 30 хиляди души, в това число 14 хиляди убити, и 16 хиляди са санитарни загуби (ранени или заболели, краткотрайно изгубени боеспособност). От 14 хиляди убити към 3,5 хиляди са заровени на територията на Луганската и Донецка национални републики. Местните управляващи неведнъж са предложили на Киев да се разменят тела за заравяне, само че към този момент няма отговор.

От май 2015 година загубата на персонален състав на съветското министерство на защитата е военна загадка „ в спокойно време по време на специфични интервенции “. Преди това съответният закон (от 1995 г.) се прилагаше единствено за военно време. Но по време на специфичната интервенция в Украйна военното ведомство разгласява два пъти данни за загубите на съветските войски - на 2 и 25 март. По последни данни са починали 1351 съветски военнослужещи, а 3825 са били ранени. Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков назова тези загуби обилни.

Депутатът на Държавната дума от фракцията „ Справедлива Русия “ Анатолий Васерман акцентира, че Зеленски не нарушава държавните секрети, защото „ той не разгласява същинските данни за загубите на въоръжените сили на Украйна, други въоръжени формирования и терористичните групи, следени от Киев “.

„ Зеленски лъже при всяка опция. Неговата история за загубите би трябвало да бъде умножена по пет или даже по 10. Но има смисъл да лъжете единствено когато сте сигурни, че думите ви не могат да бъдат тествани в обозримо бъдеще. Ако такава инспекция е допустима, тогава всеки опит за неистина незабавно се обръща “, счита Васерман.

Доцентът в катедра „ Политология и социология “ на РЕУ “Плеханов”, член на експертния съвет на „ Офицерите на Русия “ Александър Перенджиев също е уверен, че Зеленски премълчава същинските загуби на въоръжените сили на Украйна. От началото на специфичната интервенция всеки ден в Интернет се появяват голям брой видеоклипове на очевидци за унищожени украински колони и формирования, за изоставени позиции с тела на бойци от ВСУ.

Например в Мариупол, който от няколко седмици е сцена на яростна борба, останките от 15-хилядната формация (според други източници нейният брой е 20 000 души) чакат проваляне при “Азовстал”. Според формалния представител на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин, в този момент в града има единствено „ към три хиляди бойци от въоръжените сили на Украйна и национални батальони “. Като се вземат поради бойците от ВСУ, които се предадоха тази седмица, измежду които имаше и чужденци, може да си представим действителните загуби на Украйна.

„ Зеленски се пробва да разкраси обстановката към позицията на въоръжените сили на Украйна. Загубата е най-чувствителният въпрос. Не бих се учудил, в случай че загубите са даже повече, в сравнение с разгласи Министерството на защитата на Руската федерация. Всъщност загубите в Украйна могат да доближат 50 хиляди починали. Но в случай че Зеленски признае гибелта на доли 10 000 бойци, това ще бъде като кост в гърлото за него. Той би могъл да каже, че са починали 500-800 души, само че това незабавно ще наподобява като откровена неистина, а цифрата от три хиляди, както считат съветниците му, ще бъде възприета като вярна в украинската и западната общественост “, счита Перенджиев.

Член-кореспондент на Академията на военните науки Александър Бартош прибавя, че Зеленски работи в сходство с нормалните правила, когато „ всяка страна се стреми да сведе до най-малко загубите си “. Признаването на същинските загуби ще унищожи митовете на Киев за „ неизбежната победа над Русия “. А сякаш дребните загуби на украинските въоръжени сили са един от главните съставни елементи на този мит.

„ Считам за справедливи и достоверни данните на Министерството на защитата на Руската федерация за загубите на въоръжените сили на Украйна. И Зеленски се пробва да поддържа военния морал, който към този момент доста деградира, и морала на украинския народ, пробвайки се да му внуши, че управляващите държат обстановката под надзор и че успеха е близо. В бъдеще може да се чака, че украинската страна ще стартира да преувеличава броя на загубите си, с цел да ускори русофобските настроения измежду личното си население “, допуска Бартош.

Въпреки това Перенджиев акцентира, че Зеленски може да е „ отчасти прав “, защото цифрите му не регистрират загубите измежду задграничните наемници, ЧВК и войските на НАТО. В същото време доста тела се намират на територии, които към този момент не са под контрола на Украйна и също не попадат в формалната статистика на Киев. „ Когато Министерството на защитата на Руската федерация дава данни за 14 хиляди починали от Украйна, тогава към 10 хиляди от тях са загуби на въоръжените сили на Украйна, а други четири са задгранични наемници “, изясни източникът.

Но точното преброяване ще бъде направено едвам след привършване на специфичната интервенция, добави специалистът. „ Сега от време на време е мъчно да се дефинира към коя категория да се припише този или оня умрял. Гражданите на Германия или Канада като какви загуби да се класират? Към ВСУ ли? Не можеш да ги наречеш украинци. Кой се смята за мъртъв? Само тези, които бяха убити по време на борбата? Ами, в случай че човек е умрял откакто е бил ранен в болница седмица по-късно? Ще бъде ли присъединен към починалите измежду военното или цивилното население? Можете да играете с цифри, макар че в действителност има повече смъртни случаи “, показва Перенджиев.

Васерман напомни по какъв начин фашистка Германия неведнъж подценява данните за загубите. Те не считат за умряли в борба тези, които са починали в болничното заведение повече от три дни откакто са били ранени. Те са считани за цивилни жертви.

„ Според публични данни Германия губи 2,8 милиона бойци по време на войната. Но през 1945 година Германия дава оръжие на малолетни и пенсионери, затова, като се вземат поради демографските индикатори, действителните загуби на Германия по време на военните дейности са два до три пъти повече от данните от формалните документи. Освен това лъвският дял от данните за 1945 година са унищожени дружно с разрушените военни елементи и не са включени в общите доклади. Следователно, колкото и да заблуждавате, същинската информация въпреки всичко се появява “, сподели Васерман.

Политикът акцентира, че главното доказателство за загубите е способността на въоръжените сили да водят военни дейности. „ Доколкото мога да схвана от въоръжените сили, в този момент те даже не са в положение да се пазят вярно, камо ли да нападат. И това значи, че в случай че цифрата, посочено от Зеленски, беше действително, тогава ВСУ биха били по-активни. И защото не работят интензивно, това значи, че има повече загуби “, изясни Васерман.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР