От началото на протестите са пострадали общо 54 полицаи, 47

...
От началото на протестите са пострадали общо 54 полицаи, 47
Коментари Харесай

54 полицаи са пострадали по време на протестите в Северна Македония

От началото на митингите са потърпевши общо 54 служители на реда, 47 от тях в нощта, когато група от протестиращите се опита да нападна Народното събрание на Република Северна Македония. Това сподели в изявление за телевизия 24 министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски, който направи аналог на случилото се тогава със събитията на 27 април 2017 година, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция.

„ Политическите водачи и политическите партии би трябвало да бъдат на висотата на задачата си, да знаят личната си отговорност. Нажежаването на ситуацията в страната не ни носи положително, нали помните 2017 година - няколко дни поред, може би месец, имаше обществени събирания, скандиране пред Народното събрание и ни се случи 27 април и нахлуването в парламента”, сподели Спасовски.

Арестувани в интервала на митингите до момента са 12 души, които са с мярка за неотклонение " задържане под стража ".

По думите на министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски сигурността на опозиционния водач Християн Мицкоски не е застрашена. „ (...) Агенцията за национална сигурност направи оценка на сигурността няколко месеца по-рано и той не е застрашен, нито случилото се край паметника на Скендербег е било ориентирано към водача на опозицията ", сподели Спасовски във връзка случая на петия ден от митингите, когато при прекосяване на шествието край квартала, обитаем най-вече с албанци, сред протестиращите и група от региона породи напрежение. Един мъж бе задържан тогава, поради приложимост на огнестрелно оръжие, с което е стрелял във въздуха. Мицкоски съобщи тогава, че той е бил целта, а полицията не е била на мястото на случая.

Оливер Спасовски прикани за мирни и демократични митинги.
И за днешният ден е разгласен митинг против препоръчаната от Европейски Съюз преговорна рамка, която опозицията в Северна Македония твърди, че е неприемлива, тъй като значи " българизация и асимилация " за страната.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР