От началото на пандемията консумацията на гелове за дезинфекция на

...
От началото на пандемията консумацията на гелове за дезинфекция на
Коментари Харесай

Как да използваме правилно дезинфектанта

От началото на пандемията потреблението на гелове за стерилизация на ръцете се е нараснала. Различните дезинфектанти се трансфораха в главен детайл във всеки дом, чанта или кола, само че има някои неточности, които можете да извършите, до момента в който ги употребявате, предизвестява " Дарик ".

„ Дезинфекционните гелове са принадлежности, които би трябвало да използваме, само че те не са лек. Потребителите би трябвало да са наясно с вярната приложимост на този артикул “, сподели епидемиологът и професор Кенет Рондело от Училището по медицина и публично здраве към университета „ Аделфи “ в Охайо.
Възможно е да употребявате неверен вид гел. Рондело предлага да се купуват такива, които съдържат най-малко 60% етилов или 70% изопропилов алкохол, защото те най-добре убиват бактериите.

„ Трябва също по този начин да прочетете деликатно инструкциите и да определите дали съставките в продукта убиват бактерии, вируси, и двете, или никое от горните. Ако употребявате единствено гел, който убива бактериите, можете да се почувствате предпазени, само че той не ви защищава от вирусни патогени като SARS-CoV-2 “, твърди специалистът и прибавя, че някои артикули, като мокри кърпички, въобще нямат антимикробни свойства. Избягвайте артикули, които съдържат метанол - той може да навреди на кожата и устата. Ръцете би трябвало да се мият най-малко 20 секунди и това предписание е познато към този момент съвсем на всички, само че знаете ли, че същото важи и за дезинфектанта? Втривайте го към 20 до 30 секунди или до момента в който се всмуква изцяло в кожата. Независимо дали сте докоснали нещо единствено с една ръка или с върховете на пръстите си, би трябвало да дезинфекцирате цялата си ръка. И по този начин - длани, пръсти, нокти и китки.

Никога не дезинфекцирайте ръцете си, в случай че са доста мръсни или мазни - гелът няма да бъде ефикасен и няма да доближи кожата. Първо ги изплакнете леко, по-късно го използвайте.

„ Имайте поради, че гелът е добра опция, в случай че сте в обстановка, в която няма течаща вода наоколо, или в случай че ръцете ви не са очевидно нечисти. Но гелът не е сурогат на сапуна и водата, които са най-хубавото средство за разчистване на мръсотията от ръцете ви “, сподели Рондело.

Внимавайте по какъв начин и къде съхранявате бутилката дезинфектант. Да не се съхранява в ледник или на слънце. Следвайте инструкциите, написани на нея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР