От началото на месец август съвместни екипи на полицията и

...
От началото на месец август съвместни екипи на полицията и
Коментари Харесай

Продължават проверките за спазване на правилата за пожарна безопасност

От началото на месец август взаимни екипи на полицията и пожарната ревизират за съблюдаване на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност в естествените паркове, вилните зони, обособените места за пикници, заслони, еко пътеки, хижи, къмпинги, туристически обекти, както и аграрни производители.

На доста от инспектираните места се включват и екипи на горските стопанства и националните паркове. Кампанията е част от превантивните ограничения, подхванати от чиновниците на вътрешното министерство, за минимизиране на рисковете от пораждане на огромни и комплицирани пожари.

До този миг са осъществени 5014 инспекции, формирани са 35 акта за открити административни нарушавания, като половината от тях са за палене на суха растителност и растителни боклуци.

Съществен е броят на нарушаванията, свързани с неосигурени противопожарни линии, които да отделят площи с житни култури от автомобилни пътища от републиканската и общинската пътна мрежа. Част от формираните актове са за опалване на стърнища, както и за осъществяване на огневи работи тук-там, необорудвани с нужните средства за в началото гасене. Наложени са наказания и на туристи за палене на огън навън.

Според статистиката за последните две седмици са зародили 43 пожара в бранш горско стопанство и 176 пожара в бранш селско стопанство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР