От началото на месец април 88 кучета от приютите на

...
От началото на месец април 88 кучета от приютите на
Коментари Харесай

От началото на април са осиновени 88 кучета от общинските приюти

От началото на месец април 88 кучета от приютите на Оперативна програма " Екоравновесие " откриха нов дом, оповестяват от Столична община. През март са осиновени 65 кучета.

Към момента достъпът на жители в обектите на " Екоравновесие " е прекратен, разходки на кучета от доброволци в приютите не се организират, позволяват се единствено жители, които желаят да осиновят куче.

Всеки, искащ да осинови куче, може да го направи от понеделник до петък от 10:00 до 13:00 часа като съобщи желанието си на Facebook страницата на общинския подслон за кучета в с. Горни Богров, на Интернет страницата или по телефоните на предприятието 02/931-41-60; 931-41-64, като авансово се посочи ден и час за визитата.

Разрешава се до 20 минути престой на едно лице в обект за осиновяване на куче, при строго съблюдаване на епидемиологичните ограничения и наложително с маска и ръкавици.

Екипът на " Екоравновесие " регистрира също, че през март хванатите кучета са общо 221, от тях 140 са кастрирани и 95 са върнати по местата на залавяне. От началото на април досега, хванатите кучета са общо 122, от тях 81 са кастрирани.

Кампанията за кастрация на дворни кучета продължава , като жителите могат да заявят дата и час за посещаване на екип на предприятието, който ще вземе кучето, ще го транспортира до общинската ветеринарна клиника в кв. " Връбница " и след кастрацията чиновниците на " Екоравновесие " ще го върнат назад до дома на стопанина му.

По акцията за кастрация на домашни дворни кучета през месец март са кастрирани 27 кучета, от началото на април досега кастрираните дворни кучета са 20.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР