От началото на лятото в детската онкохематология в София няма

...
От началото на лятото в детската онкохематология в София няма
Коментари Харесай

Детската онкохематология в София месеци наред е била без топла вода

От началото на лятото в детската онкохематология в София няма топла вода. За това сигнализира Ани Стоянова, създател на фондация " Даная ".

След стартирането на редица тъжби, топлата вода е пусната в отделението, осведоми Българска национална телевизия.

" Така! Топла вода има, дори гореща! Хора, това е просто ши*ан кран, който е трябвало да се завърти. Болницата пести от топла вода за деца с онкологични болести. Разбирате ли? След сигнала се задействаха и просто завъртяха крана. Не, не ни замазахте очите! Няма да го оставим по този начин. Да оставите тези деца и майки без топла вода в продължение на месеци е закононарушение ", написа в профила си във Facebook Ани Стоянова.

Жената повежда борба за стартирането на топла вода в софийската болница, като изпраща тъжби към Топлофикация София ЕАД и към Столичната Община, само че отговорът, или неналичието на подобен, провокира неодобрение. Вместо да се откри бързо и дейно решение, топката се предава от една институция на друга, като се позволява децата и техните майки да не престават да страдат поради неналичието на обикновени условия, показва Стоянова.

" Без да спестя нищо, ще ви опиша какво значи такова поделение без топла вода.
Там има деца, които лежат по няколко месеца, тези деца са разнообразни възрасти, има бебета има и по-големи. Повечето деца там са на химеотерапия, те повръщат, от време на време повръщат в прегръдките на майките си. Има моменти, в които тези същите деца, които се борят за живота си, се изпускат.
Да, пътят на децата в това поделение е сложен и на фона на всичко, през което минават, страната не счита за належащо да обезпечи обикновени условия. Те не желаят разкош, те желаят да оздравеят! ", написа още Ани Стоянова в обществените мрежи.

 



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР