От началото на лятната кампания, обявена на 14 юли, по

...
От началото на лятната кампания, обявена на 14 юли, по
Коментари Харесай

Инспектори подпукаха Северното Черноморие, голяма драма

От началото на лятната акция, оповестена на 14 юли, по Северното Черноморие са осъществени 379 оперативни инспекции, при които са установени 84 нарушавания, оповестиха през днешния ден от пресслужбата на Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите във Варна, съобщи " ДарикНюз ". Инспекторите са посетили нощни заведения, заведения за хранене, магазини, паркинги.

Целта на инспекциите е да се откри дали обектите регистрират приходите си и издават касови бележки, както и дали наетите чиновници имат трудови контракти.
-->
От установените нарушавания 17 са за неиздаване на касов бон, а 21 - за открито разминаване сред касовата наличност и маркираните продажби. В рамките на акцията към този момент са запечатани два обекта, от които единият е във Варна. В още осем са разкрити нарушавания, които водят до налагането на тази мярка.

От Национална агенция за приходите напомнят, че всеки клиент би трябвало да изиска фискален бон при покупка като гаранция за стоките и услугите, които получава. Потребителите могат да ревизират дали касовите бележки, които търговците им издават, са същински или подправени посредством мобилното приложение на Национална агенция за приходите – NRA Mobile, което сканира QR кода върху бележката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР