От началото на годината смолянската екоинспекция е проверила 10 сигнала

...
От началото на годината смолянската екоинспекция е проверила 10 сигнала
Коментари Харесай

Установени са поне 7 нападения на говеда от страна на мечки в Смолянско

От началото на годината смолянската екоинспекция е проверила 10 сигнала за нанесени вреди от кафява мечка . При 7 от тях са били установени пострадвания върху селскостопански животни.

За поредна година максимален брой от записаните в инспекцията провали са на територията на Държавното горско стопанство в Смилян , където досега са регистрирани набези над 7 говеда . За всички установени вреди са били направени оферти за обезщетение на притежателите.

С оглед на извънредно високите температури , първите загуби са регистрирани още през януари. През този интервал на годината, нападенията на мечки над селскостопански животни се дължат на неналичието на хранителна база и загуба на тегло през зимните месеци.

За недопускане на набези от мечки над селскостопанско имущество смолянската екоинспекция приканва стопаните да засилят превантивните ограничения по запазване на животни и пчелини. Пашата би трябвало да се прави с овчар и кучета , нощуването на животните да е в солидни икономически здания , да има ограждане с електрически огради , шумови и светлинни отблъскващи средства.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР