От началото на годината САЩ все обявяват победата над Ислямска

...
От началото на годината САЩ все обявяват победата над Ислямска
Коментари Харесай

Анализатор: Ликвидирането на главатаря на ИД е поредната медийна бомба

От началото на годината Съединени американски щати все афишират успеха над Ислямска страна. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия анализаторът Мохамед Ибрахим във връзка информацията, че водачът на групировката Ислямска страна Абу Бакр ал Багдади е премахнат при американска специфична интервенция в Сирия.

Тероризмът се употребява за постигането на избрани цели. За мен това е следващата медийна бомба в поддръжка на настоящ американски президент. Предшественикът на Багдади беше погубен по времето на Буш, по-късно по времето на Обама беше погубен Осама бин Ладен. Да се разгласи победа над Ислямска страна е в интерес на предизборната стратегия на Тръмп, ще се употребява като коз, съобщи Ибрахим.

Бомбата в Сирия цъка от 9 години, само че светът се сети чак в този момент, при изтеглянето на Съединени американски щати от Сирия. От 9 години границата сред Сирия и Турция е отворена. За мен изтеглянето на Съединени американски щати е добре, тъй като в случай че останат там, нещата ще ескалират повече. С изтеглянето на Съединени американски щати кюрдите останаха без тил. Хубавото е, че сирийската войска стигна до границата с Турция и отпадна причинита, поради която Ердоган желае да навлиза в Сирия, уточни анализаторът.

Руснаците работят доста вярно във връзка с обстановката в Сирия, добави той.

Според Мохамед Ибрахим оповестеният брой на бежанците в Турция – към 3,6 млн., с които Ердоган изнудва Запада, е мощно пресилено. Повечето сирийци работят в Турция – като лекари, като занаятчиии, а тези, които са жертва на експанзията сега, няма по какъв начин да дойдат в Европа, разяснява Ибрахим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР