От началото на годината през болница Пирогов“ са преминали близо

...
От началото на годината през болница Пирогов“ са преминали близо
Коментари Харесай

От началото на годината през болница „Пирогов“ са преминали близо 250 000 пациенти

О т началото на годината през болница „ Пирогов “ са минали близо 250 хиляди пациенти , споделя шефът на лечебното заведение доктор Валентин Димитров, оповестиха от лечебното заведение. От тях 53 000 пациенти са останали за лекуване, което е с 10 000 повече лекувани пациенти, по отношение на същия интервал на предходната година. По думите му п рез 2023 година има растеж на броя на доверилите се на болничното заведение.

През тази година най-вече пациенти са потърсили здравна помощ в клиниките и отделенията по травматология, по хирургия, по неврохирургия, по педиатрия, по детска травматология, по кардиология и вътрешни заболявания, по неврология и други В редица клиники е купена нова и съвременна инсталация, изцяло ремонтирана е Клиниката по урология, към която е Отделението по детска урология, завършило е и обновяването на реанимационните корпуси, Отделението по анестезиология и интензивно лекуване е оборудвано с най-модерна инсталация, добавя доктор Димитров. В клиниките по изгаряне и по детската травматология са избавени и излекувани пациенти от страната и чужбина, които са били в извънредно тежки състояния; в Клиниката по детска хирургия е осъществена неповторима операция; в Клиниката по неврохирургия са реализирани нови триумфи в роботизираната и минимално инвазивна гръбначна хирургия. 

Започна интензивната подготовката на идния Европейски конгрес по неврохирургия, прибавя доктор Димитров. За първи път в историята на българската неврохирургия имаме достойнството да сме домакини на най-големия и влиятелен неврохирургичен конгрес, а това огромно събитие е огромно самопризнание за българската неврохирургия, споделя още той. 

Болница „ Пирогов " приключва календарната година с облага, като нарастването ѝ за ноември 2023 година по отношение на октомври 2023 година е с съвсем четвърт милион лв..  

Д-р Димитров и цялото управление на болничното заведение благодарят на всички чиновници, работещи самоотвержено в името на пациентите. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР