От началото на годината Агенция Митници извършва засилени проверки на

...
От началото на годината Агенция Митници извършва засилени проверки на
Коментари Харесай

От началото на годината: Митниците със засилени проверки на стоки и товари от и за Австрия

От началото на годината Агенция " Митници " прави засилени инспекции на артикули и товари, пътуващи от и до Австрия, оповестиха от Министерството на финансите.

Проверките са в осъществяване на уговорката, стихотворец от България и Румъния към Австрия поради анекса към съглашението за участие в Шенген.

В региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Ферибот Видин " в микробус с българска регистрация са открити и шест лица – сирийски жители, пътуващи в особено построен тайник. По предварителни данни лицата са транспортирани в посока Австрия.

В резултат на засилените инспекции са открити редица нарушавания на акцизното законодателство, като част от незаконните артикули са били предопределени за австрийския пазар.

Над 7200 инспекции на разнообразни транспортни средства, в това число директно преминаващите през страната, са осъществени през първите шест дни от годината от организация " Митници ".

От Финансовото министерство прецизираха, че се употребяват всички способи за надзор: документален, физическа инспекция, сканиране с рентгенови системи. Проверяват се и кабините на леките и товарните коли и рейсовете.

В нарушаване на митническото и акцизното законодателство за първите шест дни от 2024 година, са открити близо 120 000 къса цигари, над 340 литра алкохол, 800 литра моторни масла, 10 500 детски играчки и други.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР