От началото на февруари данъците ще могат да се плащат

...
От началото на февруари данъците ще могат да се плащат
Коментари Харесай

НАП предупреди, че все пак може да се събират банкови такси при плащането на данъци

От началото на февруари налозите ще могат да се заплащат непосредствено по банковата сметка на Националната организация за приходите (НАП) в Българска народна банка и то без да се удържат такси. Това оповестиха от приходната институция предходната седмица, като прецизираха, че налозите ще се заплащат или посредством ПОС терминали в офисите на Национална агенция за приходите или през интернет в особено приложение с електронен автограф или личен идентификационен код (ПИК).

Днес пред Българска национална телевизия представителят на организацията Росен Бъчваров обаче сподели, че в случаи на електронно разплащане посредством електронно банкиране е допустимо да има банкови такси.

" Интернет банкиранията на другите банки са разнообразни. Възможно е да има такса, само че в случай че употребявате уеб страницата или офис на Национална агенция за приходите, тогава, без значение от банката ви, ще платите без такса ", посочи Бъчваров.

Той добави, че преди казусът е бил в случаите, когато жителите заплащат в последния вероятен миг налозите си, а парите пътуват несъмнено време. Заради това закъснение се е начислявала рента. По думите му обаче Национална агенция за приходите признава часът и денят на разпореждане на заплащането при заплащане посредством интернет банкиране.

При ранно обявление и заплащане до края на януари всеки може да се възползва от 5% отстъпка. Предвидени са и други данъчни облекчения, в случай че човек е бил безупречен длъжник през последните години.

Освен това тази година юридическите лица ще предават данъчна декларация единствено по електронен път, а така наречен " нулеви заявления " няма да има потребност да се подават.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР