От началото на август към спешното отделение на пловдивската многопрофилна

...
От началото на август към спешното отделение на пловдивската многопрофилна
Коментари Харесай

Благородно: Доброволци помагат на самотни хора в пловдивска болница

От началото на август към незабавното поделение на пловдивската многопрофилна болница „ Свети Пантелеймон “ отваря порти доброволческа приемна на Българския червен кръст. Доброволците са решили да се отдадат на благородната идея да съпровождат и поддържат тежкоболни пациенти, които са постъпили в лечебното заведение без близки хора и които няма на кого да разчитат.

„ Идеята ни е, когато човек е в това положение, самичък, да бъде придружаван, да бъде упътван, да резервира успокоение, с цел да подготвим пациента по-спокойно и медицинските екипи да извършат качествено своята работа “, съобщи шефът на БЧК – Пловдив Таня Георгиева. Тя посочи, че инициативата е взаимствана от австрийския червен кръст.

Приемната ще работи пред Спешното поделение на болничното заведение. Когато за лекуване постъпи уединен пациент, чиновниците на регистратурата ще го насочват към чиновниците на Българския червен кръст. Очаква се в благородната самодейност да се включат към 40 доброволци . Те ще оказват също обществена помощ на пациентите, както и при изписване от болничното заведение ще ги съпровождат до у дома.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР