От началото на август Агенцията по заетостта започна активното предоставяне

...
От началото на август Агенцията по заетостта започна активното предоставяне
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта предоставя услугата Мобилно бюро по труда

От началото на август Агенцията по заетостта стартира дейното даване на услугата "Мобилно бюро по труда ", оповестиха от пресцентъра на службата.

Поетапно услугата ще стартира да действа във всички административни области в страната като се изключи град София. Предвижда се да бъдат обхванати обитаеми места с стопански интензивно население над 100 души, в които има условия и подпомагане от общината.

Експертите, включени в мобилните екипи, дават цялостния набор от услуги на бюрата по труда, за да се понижи делът на обезкуражените и неактивните лица, както и да се помогне на търсещите работа. Услугата е адресирана и към работодателите, които имат подготвеност да наемат търсещи работа лица от тези райони. Във фокуса на мобилното бюро по труда от една страна са локалните обекти за търговия, услуги, аграрни производители или микропредприятия в областта на селското и горското стопанство. На тях ще се оферират посреднически услуги и преференции, които да насърчат наемането, въпреки и на малко хора. Успоредно с това посредством мобилното бюро по труда ще се търсят безработни и неактивни, които да се насочат към оповестените позиции от други работодатели, декларирали подготвеност да обезпечат превоз и наемат безработни от отдалечени от местоработата обитаеми места.

През тази седмица мобилно бюро по труда ще посети 13 обитаеми места, в това число: на 12 август - с. Новачене /община Никопол/ и с. Окорш /община Дулово/; на 13 август - с. Джурово /община Правец/; на 14 август - с. Сталийска махала /община Лом/, гр. Земен /община Земен/, с. Трайково /община Лом/, с. Бяла паланка /община Твърдица/, с. Ковачевци, /община Ковачевци/; на 15 август - гр. Добринище /община Банско/, с. Вакарел /община Ихтиман/, с. Кермен /община Сливен/ и в с. Крушовица /община Мизия/; на 16 август - с. Ковачица /община Лом/.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР