От началото на април работните заплати на всички работещи в

...
От началото на април работните заплати на всички работещи в
Коментари Харесай

В Арсенал Казанлък отново вдигат заплатите - след 5-те увеличения миналата година

От началото на април работните заплати на всички работещи в заводите " 3 " и " 4 " на оръжейното дружество " Арсенал " АД в Казанлък, което е най-голямото от бранша у нас, ще бъдат увеличени с спомагателен месечен тласък в размер на 200 лв., оповестиха за Българска телеграфна агенция от управлението на сдружението. С това работната заплата в тези фабрики ще доближи приблизително 2250 - 2300 лв..

От април се трансформира и спомагателният целеви тласък за новоназначени служащи, експерти и ръководители в заводите " 3 " и " 4 ". Стимулът ще се изплаща настоящо и по нов ред и метод. Всеки новоназначен служащ в тези два завода на компанията ще получава целеви тласък в размер на 200 лв. след първия месец на работа.

След втория месец сумата ще бъде 300 лв., след третия - 400 лв., след четвъртия - 500, а след петия - 600 лв.. Тези тласъци ще се изплащат на всеки начинаещ кадър в тези фабрики, без значение от образованието му. Посочените суми са в чист размер и ще бъдат начислявани в персоналния фиш на всеки чиновник дружно с неговата работна заплата. Няма смяна в размера и метода на погашение на спомагателните тласъци в останалите фабрики на сдружението.

Въведен ще бъде и нов тип заплащане за новопостъпили служащи, експерти, чиновници и ръководители от области отвън Стара Загора. За тях управлението на оръжейната компания планува погашение на сумата от 250 лв. месечно за покриване на разноски за наем, като за фамилии тази сума ще бъде 500 лв.. Целта е привличането на служащи и експерти от други обитаеми места в страната, разясняват от сдружението.

Ще напомним, че работните заплати в казанлъшкия оръжеен цех бяха увеличени пет пъти през миналата 2022 година, а общото увеличени доближи 63% по отношение на миналата 2021 година. Според управлението на сдружението по този метод междинната работна заплата в " Арсенал " АД става най-високата в региона и изпреварва всички работни заплати в страната в бранш " Машиностроене ", както и в други браншове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР