От началото на април работните заплати на всички работещи в

...
От началото на април работните заплати на всички работещи в
Коментари Харесай

Държавна фирма обяви 2300 лева заплата, търси много хора

От началото на април работните заплати на всички работещи в заводите 3 и 4 на оръжейното дружество " Арсенал " АД в Казанлък ще бъдат увеличени с спомагателен месечен тласък в размер на 200 лв., потвърдиха за Българска телеграфна агенция от управлението на сдружението.

С това работната заплата в тези фабрики ще доближи размер от 2250 до 2300 лв.. От април се трансформира и спомагателният целеви тласък за новоназначени служащи, експерти и ръководители в заводите 3 и 4. 

Стимулът ще се изплаща настоящо и по нов ред и метод. Всеки новоназначен служащ в тези два завода на компанията ще получава целеви тласък в размер на 200 лв. след първия месец на работа. След втория месец сумата ще бъде 300 лв., след третия - 400 лв., след четвъртия - 500, а след петия - 600 лв..

Тези тласъци ще се изплащат на всеки начинаещ кадър в тези фабрики, без значение от образованието му. Сумите са в чист размер и ще бъдат начислявани в персоналния фиш на всеки чиновник дружно с неговата работна заплата. Няма смяна в размера и метода на погашение на спомагателните тласъци в останалите фабрики на сдружението. 

Въведен ще бъде и нов тип заплащане за новопостъпили служащи, експерти, чиновници и ръководители от области отвън Стара Загора. За тях управлението планува погашение на сумата от 250 лв. месечно за покриване на разноски за наем, като за фамилии тази сума ще бъде 500 лв.. Целта е привличането на служащи и експерти от други обитаеми места в страната, разясняват от сдружението. 

Работните заплати в казанлъшката оръжейница бяха увеличени пет пъти през миналата 2022 година, а общото увеличени доближи 63 на 100 по отношение на миналата 2021 година. Според управлението на сдружението по този метод междинната работна заплата в „ Арсенал “ АД става най-високата в региона и изпреварва всички работни заплати в страната в бранш „ Машиностроене “, както и в други браншове. Бяха въведени и спомагателни тласъци за работещите в сдружението. Сред тях са ежемесечно погашение на средства за раздалеченост на пътуващите от Стара Загора, Гурково и Николаево до заводите в Казанлък и Мъглиж.

След пето нарастване за годината, междинната заплата в  " Арсенал " надвишава 2000 лв.

Въведени бяха и еднократни бонуси за новопостъпили, а ваучерите за храна бяха увеличени от 80 на 200 лв. месечно, а за Великден, Коледа и за фирмения празник на сдружението тези ваучери се изплащат в двоен размер. Фирмата обезпечи и безвъзмезден превоз за пътуващите от община Стара Загора. В сферата на обществената политика чиновниците на „ Арсенал “ АД употребяват столово хранене, безвъзмездни почивки на море в хотелския комплекс на сдружението и други. Дружеството предлага още услугите на фирмена детска градина за децата на работещите, детско-юношески футболен клуб, както и други придобивки. 

Основната цел на управлението на „ Арсенал “ АД и „ Арсенал – 2000 “ АД е чиновниците да имат задоволително положителни приходи, с цел да бъдат спокойни за себе си и за своите фамилии, акцентират от сдружението. 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР