От началото на 2023 г. срещу Майчин дом са подадени

...
От началото на 2023 г. срещу Майчин дом са подадени
Коментари Харесай

Шест сигнала за нередности в Майчин дом, директорът получил 1,7 млн. лв. за две години

От началото на 2023 година против " Майчин дом " са подадени 6 сигнала. Звено " Вътрешен одит " на Министерство на здравеопазването е сезирало способените органи, включително и Прокуратурата, инспекциите не престават и сега, съобщи bTV, като цитира отговор на здравното министерство до медията. Междувременно лечебното заведение е декларирало изтриване на реализираната активност по асистирана репродукция.

Част от подадените сигнали са за нарушавания при ръководството и трудовото законодателство, спор на ползи, еднолично ръководство, " роднински назначения ". В болничното заведение тече инспекция след сигнал на пациентка за нелегално изнесени данни.

Според отчета на " Вътрешен одит " шефът на държавната болница е получил 1 707 000 лв. за две години и пет месеца. Иван Костов е получил парите по разнообразни пера, като 948 000 лв. са от консултантската му активност в Медицинския център, което е над 51% от приходите му.

" Нямам пояснение. тези приходи са многократно по високи от тези на акушерки и лекари, нямам отговор ", сподели доктор Алан Начев, който е завеждащ Операционен блок в " Майчин дом ".

От bTV напомнят, че в отговор на въпрос по време на парламентарния надзор дали ще бъде заменен шефът на „ Майчин дом “ проф. Иван Костов, министърът на опазването на здравето Христо Хинков сподели, че би трябвало да се срещне с целия състав на лечебното заведение, с цел да реши обективно и да разбере от какво произтича напрежението там. Също по този начин в края на май министърът на опазването на здравето в служебното държавно управление Асен Меджидиев съобщи пред депутатите от комисията по опазване на здравето, че е назначил одит в " Майчин дом ". По това време профсъюз " Защита " проведоха митинг поради " оказване на административен напън " от страна на шефа над чиновници на болничното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР