От началото на 2023 г. равнището на безработицата продължава да

...
От началото на 2023 г. равнището на безработицата продължава да
Коментари Харесай

Спад на безработицата: Соцминистърът

" От началото на 2023 година нивото на безработицата продължава да понижава ", съобщи вицепремиерът и обществен министър Лазар Лазаров в словото си във връзка 33 година на Агенцията по заетостта.

" Над 57 хиляди безработни са намерили работа благодарение на бюрата по труда. Близо 16 хиляди стопански неактивни хора са почнали да търсят работа, а в претовареност са включени към 12 хиляди младежи ", регистрира той.

" Възлагам огромни упования на нововъведенията във връзка с задачата и визията на Агенцията и нейния метод към смяната ", добави Лазаров.

В изявлението си той акцентира, че конюнктурата на пазара на труда, високите технологии, цифровизацията на стопанската система, усъвършенстването на изкуствения разсъдък трансформират коренно публичните и индустриалните връзки и водят до интензивни промени, нови специалности и работни места, изискващи непрекъснато повишение на квалификацията, знанията и уменията на работната мощ.

" Съвременните действителности изискват неотложен отговор на дефицита на квалифицирани човешки запаси. Нужно е непрекъснато повишение на квалификацията, знанията и уменията на работната мощ ", сподели министърът.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР