От началото на 2023 г. досега Индия е икономисала от

...
От началото на 2023 г. досега Индия е икономисала от
Коментари Харесай

Колко средства икономиса Индия от вноса на евтиния руски петрол

От началото на 2023 година до момента Индия е икономисала от покупки на съветски недопечен нефт към 2,7 милиарда $, възползвайки се от по-ниските цени на съветската суровина заради западните наказания. Посочената сума оповестява Reuters, базирайки се на данни на индийските управляващи и лични калкулации.

Индия тази година стана най-големият покупател на нефт от Русия, заменяйки Европейския съюз. Увеличаването на вноса от Русия разреши на Индия внезапно да понижи покупките от Близкия изток.

През първите девет месеца на 2023 година, Индия е закупила общо 69,06 милиона тона съветски нефт, или 1,85 милиона барела дневно, съгласно данни на Министерството на търговията на страната.
 Основната стока, която Индия изнася за Русия
Основната стока, която Индия изнася за Русия

Вносът обаче неведнъж надвишава износа

Средната цена за този интервал е 525,6 $ за звук (около 75 $ за барел), в това число разноските за доставка и застраховка.

За съпоставяне, междинната цена на петрола, доставен от Ирак за същия интервал, е 564,46 $ за звук. Така Ирак остана на второ място в " листата " на експортьорите на петрол за Индия, а Саудитска Арабия зае трето място.

Спестените от импорт на на ниска цена петрол средства помогнаха на националната стопанска система и отслабиха натиска на комерсиалния недостиг на Индия, разясняват специалисти.
 Коя ще е третата стопанска система в света след 4 години
Коя ще е третата стопанска система в света след 4 години

Прогнозата на JPMorgan
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР