От началото на 2017 г. досега на територията на област

...
От началото на 2017 г. досега на територията на област
Коментари Харесай

Над 560 са регистрираните случаи на хепатит А от началото на 2017 г. в област Пловдив

От началото на 2017 година до момента на територията на област Пловдив са регистрирани общо 568 случая на хепатит А, осведоми министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на парламентрания надзор. Той отговори на депутатски въпрос по отношение на взрива на болни от хепатит А в общините Раковски и Садово.

От началото на юли до момента в двете общини са регистрирани общо 144 болни, като те са деца до 15-годишна възраст от ромските махали. От началото до края на октомври в община Раковски е имало два епидемиологични гърмежа на хепатит А, а в Садово - един. През втората половина на годината гърмежи на хепатит А е имало и в общините Марица и Асеновград. " Основната причина е неспазване на персоналната хигиена, няма случай от храна или вода ", увери здравният министър.

" От 21 ноември до през днешния ден има единствено един единствен случай на болен в община Раковски ", сподели още Кирил Ананиев, изтъквайки, че заболеваемостта към този момент понижава.

Той уточни, че при вписване на хепатит А се вземат разнообразни ограничения, като издаване на наставления до кметовете на общини за премахване на нерегламентирани сметища, надзор на комерсиалните обекти и други, до детските заведения за ограничения за стерилизация и ежедневен филтър и т.н.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР