От МВР публикуваха на сайта си подробности за вчерашната акция

...
От МВР публикуваха на сайта си подробности за вчерашната акция
Коментари Харесай

Нарколабораторията край Омуртаг е построена от чужденци

От Министерство на вътрешните работи разгласиха на уеб страницата си детайлности за вчерашната акция по разбиването на огромна нарколаборатория за произвеждане на амфетамин в омуртагското село Врани кон.

В хода на дейностите, продължаващи под наблюдението на прокуратурата са арестувани трима непознати жители, единият от които уредник на незаконната активност.

 Снимка: Пресцентър Министерство на вътрешните работи

На територията на областите Търговище, Бургас и Разград е извършена профилираната полицейска интервенция на чиновници от Групово дело „ Борба с проведената престъпност “, осъществена взаимно с представители на ДАНС и под наблюдението на Окръжна прокуратура – Търговище.

Спецполицаите разкриха в хода на дейностите, в землището на село Врани кон, високотехнологична лаборатория за произвеждане на синтетични опиати и прекусори. Лабораторията е построена в хале на бивше земеделско стопанство. Тя е била оборудвана с реактор с размер към 1000 литра, екипиран с нужната техника и инсталация за синтез на синтетичен опиат, които са били в режим на работа. Помещението е било съоръжено с огромна дестилационна система и високотехнологична апаратура за вакуумен синтез на метамфетамин.

 Снимка: Пресцентър Министерство на вътрешните работи

Голямо количество химикали, киселини, основи и реактиви са открити. Предстои определяне на състава им. Намерени са и 25 празни опаковки с размер 20 кг. По предварителни данни опаковките са съдържали пре-прекусор вид APAAN. Двама нидерлански жители са арестувани на място, в миг на произвеждане на прекурсори.

Организаторът е 57-годишен нидерландец. Той е арестуван при траялите дейности на територията на област Бургас. Финансирал е закупуването и построяването на лабораторията, както и подсигуряването на хора с нужните знания за произвеждане на синтетични наркотични субстанции. Последвали процесуално-следствени дейности и на три адреса в Разград, при които на склад са открити още реактори и в допълнение съоръжение за други лаборатории.

Досъдебно произвеждане е формирано по случая, в чиито рамки не престават дейностите по следствието. Реакторът, открит в нарколабораторията ще бъде деактивиран. Необходимо е температурата му да спадне, с цел да бъде оптимално безвредно източването на наличието му, поради съществуването на отровни газове.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР