От момента на встъпването ми в длъжност до настоящия момент

...
От момента на встъпването ми в длъжност до настоящия момент
Коментари Харесай

Проф. Сербезова: Откакто съм министър, парламентарният секретар на МЗ е Янка Кюркчиева

От момента на встъпването ми в служба до сегашния миг длъжността „ Парламентарен секретар в кабинета на министър “ се извършва от госпожа Янка Кюркчиева, консултант на министъра на опазването на здравето по парламентарната активност.

Това споделя проф. Асена Сербезова в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Христо Гаджев по отношение на това кой и в какъв интервал е заемал или заема длъжността шеф на политическия кабинет, длъжността парламентарен секретар и кои са съветниците, специалистите и техническите сътрудници към политическия кабинет, както и за какви ресори дават отговор.

Припомняме, че Янка Кюрчиева беше парламентарен секретар в Министерството на здравеопазването в интервала, когато министър беше доктор Таня Андреева, и по времето на Тройната коалиция. Тя беше отстранена от длъжността, когато за длъжностен министър беше назначен доктор Мирослав Ненков през 2014 година През 2017 година Кюркчиева се върна в Министерството като консултант на министъра по парламентарната активност.

По отношение на назначените специалисти и съветници в политическия си кабинет проф. Сербезова оповестява, че от 21 февруари 2022 година длъжността „ Експерт в кабинета на министър “ се заема от Пламен Иванов Милев. В Административния указател е маркирано, че на длъжностите съветници, специалисти, механически сътрудници са назначени четирима души, а три щатни бройки са останали незаети.

Пламен Милев е експерт-икономист, народен представител от листата на Българска социалистическа партия в 45-тото Народно заседание. Завършил е Университета за национално и международно стопанство в София и Стопанската академия „ Д. А. Ценов “ в Свищов. Доктор е по стопанска система. Бил е над 10 години специалист в отдела по обществени политики и разбори на Българска социалистическа партия, а над 4 години управлява цялото направление. През 2013 - 2014 година е бил консултант в държавното управление.

Припомняме, че консултант на министъра е и някогашният народен представител от " Демократична България " - педиатърът която е измежду най-енергичните медици по проблема с Националната детска болница.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР