От многомилионната армия на българските тъщи само няколкостотин ще останат

...
От многомилионната армия на българските тъщи само няколкостотин ще останат
Коментари Харесай

За едни къщите , за други -тъщите!

От многомилионната войска на българските тъщи единствено няколкостотин ще останат удовлетворени от развоя на абсурда с така наречен "къщи за тъщи ". Оказва се, че къщите ще си останат за тях, а за връщане на парите за построяването им, отпуснати по европейски стратегии и дума не може да става!

Причината е, че страната в лицето на Министерството на земеделието и фонд "Земеделие " героичен е стискала очите, когато преди години са писани разпоредбите за отпущането на европари. И затова не са регламентирали съответни ограничения по какъв начин нарушителите да бъдат глобени, а наказванията - да са ефикасни. А това е трябвало да е ясно още при кандидатстването по европроекти.

Както е известно, след поредност от кавги за такива къщи, до момента "изгоря " единствено някогашният заместник- министър на стопанската система Александър Манолев. Срещу него беше формирано произвеждане за непозволено консумиране на средства от еврофондове. През юни т.г. земеделският министър Десислава Танева разпореди инспекция. Става дума за къщите за посетители, финансирани по програмата за селските региони, за които 5-годишният период не е изминал. Или общо 746 плана, за които общата дотация от Европейски Съюз е била 82 млн. лв..

Няма по какъв начин самата Танева да не е знаела, че страната ще изпие една студена вода, и че смисълът на инспекцията се побира изцяло на поговорката "след дъжд качулка ". Преди няколко месеца държавното управление се напъна да потуши абсурда и го замаза криво-ляво. Със забавяне бяха признати правила по какъв начин тези пари да бъдат върнати, като за задачата бе основана опция да се открият процедури по издаване на актове за обществено държавно взимане. Но никой в страната не смее да издаде актовете, тъй като те са в нарушаване на наставления от разпоредбите 30-дневен период за издаването им след откриването на процедурата. Просто периодите са минали, а в случай че страната въпреки всичко реши да издаде такива актове, те най-вероятно ще бъдат изгубени в съда, тъй като глобите с назад деяние са в нарушаване на закона за нормативните актове.

И тогава хем изхарчените пари от еврофондовете няма да бъдат върнати, хем страната, т.е. ние, данъкоплатците ще би трябвало да покрием разноските по изгубените каузи. Всъщност средствата за къщите за посетители, издигнати в явно нарушаване, въпреки всичко би трябвало да бъдат върнати във фондовете на Европейски Съюз. А това значи, че сумите ще бъдат покрити от бюджета, т.е. отново от нашия джоб.

Въобще по традиция връзките сред целокупния народ и страната са такива, каквито ги разказва една известна секс-поза - първо страната е от горната страна, след това народът е изпод. Гратисът за "къщите за тъщи " е подобаващ образец за това. Бедата е, че не е единственият. Днес най-актуалният сходен образец е драмата с водата на перничани. Те, завалиите, хем нямат вода да се измият, хем им покачиха цената й. А отговорни за дереджето им няма.

И по този начин я караме от години - прецакани и наведени. А меракът на страната да е все от горната страна няма край...

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР