От Министерството на външните работи информираха, че Румъния разрешава сухопътен

...
От Министерството на външните работи информираха, че Румъния разрешава сухопътен
Коментари Харесай

Минаваме през Румъния без специални разрешителни

От Министерството на външните работи осведомиха, че Румъния позволява сухопътен пренос на жители на Европейски Съюз, Европейска икономическа общност, Конфедерация Швейцария и Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, като се съблюдават откритите директни коридори, като отпада условието за изпращането на вербални ноти за одобрение на преноса. Информация за директните коридори може да бъде открита на следния линк: https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=2cd8851109eb443ab4c09cb0ec96b054

Паралелно с това от Министерство на външните работи предлагат на пътуващите да си носят задоволително храна, вода и медикаменти, в случай че са с хронични болести, защото на моменти прекосяването през Граничен контролно-пропусквателен пункт е мощно затруднено, заради интензивния трафик. Информация за работещите Граничен контролно-пропусквателен пункт и приблизително време на прекосяване могат да се открият на посочения адрес: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/. (Има опция да се трансформират вход/изход, леки коли/камиони - в горния ляв ъгъл на екрана).

При потребност от подпомагане, българските жители могат да се обръщат към посолството на България в Букурещ на тел. 00 40 (0)21 230 21 50, 21 230 21 59 както и на дежурния телефон в извънработно време: 00 40 (0)21 230 21 50.

--------- Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].

Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: (https://mfa.bg/bg/embassyinfo).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР