От Министерството на туризма разпоредиха проверки по сигнала на летовници

...
От Министерството на туризма разпоредиха проверки по сигнала на летовници
Коментари Харесай

Министерство на туризма: Няма нарушения на плаж Смокиня, цените отговарят на обявените

От Министерството на туризма разпоредиха инспекции по сигнала на летовници за възбрана на разтягане на шатри и носене на храна в свободната зона на плаж " Смокиня ".

Свободната зона е ситуирана сред две заведения, които към този момент два месеца се ревизират от прокуратурата. Не това обаче тормози летовниците, ами табела, която упоменава, че е неразрешено слагането на чадъри и шатри с величина над метър и половина.



Петя Ангелова споделя, че предходната седмица със фамилията си е пробвала да разпъне шатра, само че спасителят им е забранил, като споделил за табелата, която не разрешава опъването на шатри поради ковид-мерките. Уточнил, че фамилията го грози акт. При втория опит на фамилията да разпъне шатрата си, споделил, че ще извикат полиция, която ще сформира акт от 500 лева

Само на метри от линията, заведения оферират шатри за обтягане, само че на цена от 99 лева

" Със сигурност има някои, които биха платили, само че ние просто не желаем към този момент да си харчим парите на българското Черноморие ", споделя Петя.

Заради сигналите на летовниците през вчерашния ден инспектори от Министерството на туризма назначиха инспекции и ревизираха този проблем:

" Не констатирахме нарушавания, цените дават отговор на оповестените. Няма някакви други нарушавания, с изключение на тази табела, за която ще отправим наставление на концесионера,у защото липсва съображение за възбрана на слагане на чадъри на над 1.50м. Ако концесионерът може да обоснове това свое решение, дано го направи ", съобщи Емил Чолаков, контрольор към Министерството на туризма.

" Забраната за внасяне на храни и питиета е от компетентността на БАБХ и районната РЗИ, те могат да се произнесат. В тази посока обаче би трябвало да отбележим, че Законът за храните не се ползва за приготвени за персонална приложимост от семейството храни. Концесионерът би трябвало да се съобрази с всички закони, наредби и нормативни актове, да вземем за пример, за домашните любимци, той би трябвало да се съобрази с наредбата, призната от Общинския съвет на съответната община. Той не може своеволно да вкарва каквито и да е било ограничавания ", добави Чолаков.

Летовницата Петя споделя, че в случай че табелата бъде отстранена, сигурно ще се върне на плажа, само че до тогава не желае да има борби с никого

Становището на концесионера е, че тези табели са поставени по-скоро за предизвестие и с цел да не се получава скупчване на хора според противоепидемичните ограничения.

" По дължината на целия плаж са сложени указателни табели според условието на Министерството на туризма какво е позволено и какво е неразрешено на плажуващите. Все отново на този плаж минават хиляди хора и в случай че няма ред и съблюдаване на правила, ще стане безредица. Даваме същите инструкции и за свободната зона, изхождайки от това, че тя се намира пред къмпинга. Хората от къмпинга бяха привикнали да идват по 20-30 индивида, с огромна шатра, поставят масите, поставят си храната. Искаме да избегнем това нещо. Никой не е изпъден от свободната зона, не са използвани насилствени дейности по отношение на някого. Просто ги предизвестяваме, че не е желателно да се събират повече от двама индивида на едно място. След като те си поемат риска, дано стоят ", съобщи концесионерът на плажа.

Повече информация по случая можете да видите.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР