От Министерство на земеделието и от Агенцията по храните са

...
От Министерство на земеделието и от Агенцията по храните са
Коментари Харесай

Още за източването на европари чрез виртуални животни

От Министерство на земеделието и от Агенцията по храните са открили, че в Софийска област, че от фермите липсват две трети от животните , с които се е кандидатствало за евросубсидии, т.е. това са само  виртуални животни.

" Вече две-три години питаме за какво се случва това и сме показали казуса пред земеделските институции ", съобщи в " Преди всички " Симеон Караколев , съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация,която от години приказва за казуса.

" Причината за казуса са дотациите са пасищата , това е мотивът.  Ако се промени реда за раздаването на тези пасища , в случай че се даде гласност,  с цел да проработи самоконтрола по обитаемоте места, тези случаи ще бъдат сведени до най-малко ", сподели още Караколев.
" Има един задълбочаващ се проблем и без законодателни промени няма да стане. Зад неглижирането на казуса стоят доста мощни стопански ползи за всяка една област, като се стартира от самата община. Никой няма интерес тези корупционни практики  да прекъсват ", съобщи още Караколев.
По думите му най-вероятно и браншови организации са намесени.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР